• Hakan Konuskan utanför det fik han öppnade för drygt två veckor sedan. Foto: Stefan Hedström

Mumsigt fik på Trädgårdstorget

För två veckor slog Hakan Konuskan upp portarna till sitt fik Café Mums i ena hörnet på Trädgårdstorget. Han konstaterar att öppningen varit riktigt bra.

I lokalen där nu Café Mums ligger fanns tidigare en datorbutik. Butiken ägdes av släktingar till Hakan Konuskan så övertagandet gick enkelt och smärtfritt.

Bättre tider

– Jag är kock i grund och botten men under tolv år drev jag Pizzeria Duvkullen som jag sålde för två år sedan för att jag ville få lite bättre arbetstider, berättar Hakan då vi slagit oss ner i det mysigt ombonade fiket för en liten pratstund. Hakan har många planer för Café Mums varav en är att han kontaktat Folkuniversitet för ett samarbete kring att ställa ut konst av skolan bildelever. Sedan träffas Stickklubben i lokalerna varannan vecka. Hakan vill dock framhålla något helt annat.

– Här är allt fräscht och hemlagat. Det är väldigt viktigt för mig och jag tror det är det som mina kunder gillar med Café Mums, säger Hakan och berättar att det gått väldigt mycket bättre än vad han trott.

Fyller ett behov

– Vi fyller tydligen ett behov här och jag tror att det var ett fik av den här sorten som fattades i just den här delen av centrum, menar Hakan Konuskan som även har en del lättare lunchrätter som bakad potatis, ”mixa självsallad” och rostbiff. Förutom Hakan så jobbar det ytterligare två personer på Café Mums.