• Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist, FKP Scorpios vd Folkert Koopmans, projektledaren Linnéa Jonsson och Upplev Norrköpings vd Stefan Papangelis. Foto: Kajsa Nilsson
  • Folkert Koopmans startar ny festival vid sidan om Bråvallafestivalen i Norrköping. Foto: Kajsa Nilsson

Musikindustrin samlas i industrilandskapet

Nu ska Norrköping ytterligare sättas på kartan inom musikens värld. Förutom succéfestivalen Bråvalla som kommer tillbaka för andra gången i sommar, har FKP Scorpios vd Folkert Koopmans annat i kikaren.

Det nya konceptet heter ”Where's the music?” och står på två ben, dels tre dagar av konserter men även en tvådagarskonferens med personer från den internationella musikindustrin. Festivalen kommer att arrangeras den 12-14 februari nästa år i industrilandskapet i centrala Norrköping.

– Från början ville jag ha festivalen i Stockholm men Stefan Papangelis på Upplev Norrköping övertygade mig om att lägga den i Norrköping. Det kommer vara ett fåtal kända internationella artister, fokus ligger på att upptäcka nya artister. Vi vill att det här ska bli den huvudsakliga mötesplatsen för svenska musikindustrin, säger Folkert Koopmans.

Inomhusfestival

Konserterna kommer att hållas i 15-20 inomhuslokaler av varierande storlek.

– Det blir både stora lokaler i Louis de Geer och mindre krogar till konserterna. Det är gångavstånd mellan lokalerna, säger Stefan Papangelis och nämner Trappan och Saliga Munken som ett par exempel.

10 000 besökare

Festivalledningen siktar inte mot lika höga besökssiffror som Bråvalla. Målet är att åtminstone 5 000-10 000 besökare köper biljett, hittills är inte biljettpriserna satta men Folkert Koopmans avslöjar att de hittills pratat om att biljetterna ska kosta kring 300 kronor för en dag eller kring 700 kronor för alla tre dagarna. Under konferensdelen av Where's the music? kommer cirka 40 föreläsningar, workshops och paneldebatter föras och man har redan nu planerat för ett integrera universitetet på något sätt.