• Mustanger i långa rader. Foto: Jerry Prütz
  • En Fordmustang i rent guld vore väl något? Foto: Jerry Prütz
  • Väldigt få Mustanger har denna färg som orginal. Foto: Jerry Prütz
  • Ford Mustang från 1966. Foto: Frasse Fransson
  • Varje pojkes våta bildröm. En röd Ford Mustang från 1965. Foto: Frasse Fransson
  • David Burman är den som kommer att driva Ford Store i Linköping. Foto: Jerry Prütz

Mustanger smygträffades

I slutet av förra veckan smygöppnade Ford sin femte Ford Store butik i landet och då i Linköping. Detta firades med hamburgare, en smygtitt i lokalerna och klassiska Ford Mustanger i långa rader.

Visserligen hängde regnet i luften men vad gör väl det när man ser glänsande Fordar i långa rader. Ford Store är bilmärkes mest exklusiva bilsalong och här säljs egentligen alla Fordmodeller men man hittar självklart Fords mest klassiska modell, Ford Mustang här.

Sedan 17 april 1964

– Ford har tillverkat Mustang sedan den 17 april 1964 och detta oavbrutet, säger Frasse Fransson som är den som ligger bakom bilkvällarna i Nykvarnsparken. Han ser dagens träff och smygpremiär för den nya bilbutiken som en liten premiär för sommarens träffar i Nykvarnsparken. David Burman, som äger och driver Ford Store är lika förtjust i Ford Mustang som Frasse Fransson och har själv tre stycken hemma i garaget. En från 1974, en från 1976 och sedan en från 1999 som är lite av en bruksbil.

– Ford Mustang är liksom mer än en bil. Det är mera av en dröm och livsstil man säljer, enas de båda Mustangmännen om. Undertecknad håller med och lägger till den klassiska loggan i form av just en mustang som ännu en bidragande orsak till märkets magi. Premiär för den Ford Store blir det i maj och då med sedvanlig pompa och ståt. 2017 flyttar man in i grannlokalen som just nu säljer BMW. Träffarna i Nykvarsparken börjar nu på torsdag den 5 maj.