• Tinnis har massa roliga leksaker i sitt utebad. Foto: Stefan Hedström 
  • Tinnis har öppet alla dagar kl 11.00-16.00 mellan den 8/7-11/8. Foto: Stefan Hedström
  • Parkleken i Trädgårdsförening har öppet hela sommaren. Foto: Stefan Hedström

Mycket att göra på lovet

Sommarlov innebär inte bara sol, bad och glass i stora lass. Man kan även åka på ridläger, gå på teater eller bara ”chilla”.

Stan stänger inte ner bara för att det blir semester och skollovstider. Man kan, till exempel, dansa zumba på dansbanan i Gamla Linköping under elva tisdagar under perioden maj till augusti. Det blir även squaredans på samma ställe. Vid tre tillfällen kan man dessutom prova på linedance vid samma mysiga dansbana under två söndagar, den 7/7 och den 11/ 8.

Cirkusskola

På Cupolen anordnas en ”Cirkusskola” den 24 - 28 juni i samma månad. Cirkusskolan är öppen för alla barn från sju år och sedan får man vara hur gammal som man vill, bara man har ett brinnande intresse för att göra konster och vilja lära sig mera om uppträda på cirkus. På Flygvapenmuseum händer det alltid något även för det allra minsta barnen som kan följa med maskotarna Drakel och Viggo på upptäcktsfärd och titta på olika spännande saker. I Flyglabbet kan man lära sig allt om hur och varför saker flyger. Det finns mycket att göra och upptäcka för alla i familjen och man kan bygga ett flygplan, prova på att vara flygledare och testa hur det är att stå mitt i en storm. Under sommaren kan man ”Chilla på riktigt” som också är namnet på kommunens stora sommarsatsning. Under veckorna 27 till 32 kan man hänga med på en mängd olika aktiviteter som, till exempel, streetdance, parkour, testa grafitti, åka på ridläger och mycket, mycket mera.

Teater mitt i city

 En något udda spelplats för barnteater är Stora torget mitt i centrala Linköping. Den 11 juli blir detta verklighet då pjäsen ”Sjörövar-Frida” spelas. ”Sjörövar-Frida” tar med barnen på de sju haven, gastar piratsånger och har gitarren som paddel. I samband med Dam – EM i fotoboll så kommer det även att ordnas fotbollsverkstad för barn och unga där man kan göra flaggor och fotbollsspelare med fokus på de fyra lag som spelar i EM; England, Frankrike, Ryssland och Spanien.

”Tinnis” såklart

På Tinnerbäcksbadet, eller ”Tinnis” som det populärt kallas händer det ganska mycket och trots att detta är en konstgjord badsjö finns det många olika typer av strandaktiviteter för både barn och vuxna med beachvolleyboll, rutschbana och en lekplats. Även i de olika ytterområdena är mycket på gång men det ber vi att få återkomma till.