• Ben Kersley. Foto: Carolina Fransson

Mycket garv i mindre format

Årets Linköping Comedy Festival bjuder på lokala komiker, mindre kända komiker med en karriär på uppgång och komiker som skämtar om allvarliga ämnen. – Min tanke är att det ska vara som en fringe festival, förklarar arrangören Ben Kersley.

Det är tredje året i rad som festivalen anordnas, och i år blir det på Dynamo i Norrköping den 16 februari och på Frimis i Linköping den 17 februari. Can We Take A Joke? inleder på fredagen i Norrköping. Resten av uppträdandena sker i Linköping.

"Inte mainstream"

Det blir litet, personligt och roligt, utlovar Ben Kersley. Mer etablerade komiker varvas med rookies och komiker på uppgång.

– Vi har Evelyn Mok, som kommer från Göteborg och har uppträtt mycket i England tidigare. Veckan innan deltar hon i en stor show i London. Det känns jättekul att få hit henne, säger Ben Kersley.

I Linköping uppträder även Ola Aurell, Isak Jansson, Sandra Ilar, Beta Comedy & Ben Kersley. Allvarliga ämnen kommer att tas upp.

– Det blir inte mainstream, inga skämt om flygplansmat, säger Ben Kersley, som hävdar att det går att skämta om allt, på rätt sätt.

Quickfallet

Ola Aurell och Isak Janssons tar upp Quickfallet under numret Quick. Sandra Ilar, aktiv komiker i 11 år, som nyligen medverkat i en ny version av Släng dig i brunnen och driver podden Smultronstället, medverkar med numret BALLA BALLA BALLA. Festivalens lokala förmågor är Beta Comedy.

– De är duktiga lokala rookies från Norrköping som uppträtt något år och kommer med Where ideas become reality, säger Ben Kersley.

Under lördagen kommer det även att vara en barnföreställning med Presens Impro, som var support till Babben Larsson förra året.