• Naim är aktuell med en match i Malmö mot en polack sedan blir det USA igen. Foto: Tommy Pettersson
  • Naim ringde upp Muharrem Demirok som blev boxningspromotor för en dag. Foto: Tommy Petterson
  • Den som gjorde bäst ifrån sig var Parang Mahmoudpoor och hon belönades med en unik Terbunjatröja. Foto: Tommy Pettersson
  • Terbunja maratonboxades mot ett antal frivilliga. Foto: Tommy Pettersson

Naim Terbunja satte normen

Man kunde höra en knappnål falla när Naim Terbunja började prata i Allaktivitetshuset för ett sextiotal ungdomar av båda könen. Det märktes att proffsboxaren är mäkta populär bland skäggetorpsungdomarna och han trollband publiken med sitt engagemang under ett par timmar en lördagkväll.

Under påskhelgen höll Allaktivitetshuset i Skäggetorp extra öppet för att ge lediga ungdomar möjlighet att träffas och delta i olika aktiviteter. HBK Linköping United ansvarade för öppethållandet och på påskafton inträffade den stora händelsen.

In i ringen igen

OS-boxaren Naim Terbunja med mängder vinster på sin meritlista bland annat ett flertal SM-guld i boxning och vinst i NY Golden Glove samt Nationals Golden Gloves i USA var dragplåstret som samlade rätt målgrupp.

Naim Terbunja hade själv tagit initiativet för att berätta om sin sport och utmana i en boxningsrond för de som vågade. Terbunja hoppas nu att någon form av organiserad boxning ska kunna starta i området.

– Jag ringde upp kommunalrådet Muharrem Demirok och han hjälpte mig att dra ihop det här på kort tid. Det som har hänt i Skäggetorp med bränder och stenkastning mot polisen är hemskt och jag känner att om jag kan hjälpa till så ska jag göra det när jag är Sverige, säger Naim Terbunja och fortsätter att berätta om vad boxningen kan hjälpa till med i området.

– Tanken är inte att det ska bli någon reguljär tävlingsverksamhet utan mer träningstillfällen under några dagar i veckan. Vill man sedan tävla så är det bara att kontakta boxningsklubben IFK.

Tillbaka i USA

Naim har haft problem med sin professionella karriär på grund av visumstrul med USA men nu har det lossnat. I helgen boxas han dock i Sverige men sedan bär det iväg till USA.

– Det rullar på bra faktiskt. Jag bor, tränar och tävlar i USA nu.