• Helene Nyqvist Widén, Manuela Endrich, Charlotte Forslund och Johanna Gustafsson är några av dem som jobbar på Hudvis. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Yogaläraren Manuela Endrich in action. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Helene Nyqvist Widén är hudterapeut och ägare till Hudvis . Foto: Emma Taube Sjöstedt

När hälsa och skönhet förenas

En sund själ i en sund kropp känns som en gammal klyscha men den stämmer alltid in på oss människor när det gäller. Det är enbart goda tankar som flödar genom hjärnvindlingarna när man avslutat en motionsrunda och sitter i bastun med lösningar på alla världsproblem.

Men teorin om att skönhet växer inifrån känns mer outforskad. Visst det känns bra att titta på sig själv i spegeln när man känner sig utvilad nyklippt och lite solbränd. Men att gå till en skönhetssalong för att få ansiktsmassage eller råd hur man sköter sin hy det är väl att ta i för mycket. Kombineras denna behandling med att någon ska tala om för mig vad jag ska äta så är måttet rågat.

Böja kroppen i olika vinklar

Ungefär så tänkte jag innan jag dök ner hos tjejerna på företaget Hudvis på Göran Dyks Gata. Hela stället andas kompetens och personligt kundfokus.  Efter en halvdag med Yogaövningar och  massage så fulländas dagen med goda råd från personalen på Hudvis. Det är sällan någon får mig att böja på kroppen i olika omöjliga ställningar men på Hudvis kändes det rätt från början.

En bra idé utvecklas

När ägaren Helene Nyqvist Widén startade Hudvis förra året hade hon en idé om rikta in sig på hälsa, och inte bara utseende. Nu med facit i hand kan man konstatera att Hudviskonceptet fungerar och kunderna är mer än nöjda.

– Vi säljer egentligen egentid och välmående, säger Helene Nyqvist Widén och fortsätter.

– Vi vill jobba både inifrån och ut. Har man en balans i kroppen, vilket framför allt har med kost, sömn och stress att göra, syns det på utseendet. Du får klarare ögon, bättre hud, bättre kvalitet på hår och naglar, säger Helene Nyqvist Widén.

För att arbeta både med människors utsida och insida har Hudvis införskaffat en imponerande kompetens; En osteopat, en yogalärare, hudterapeuter, massörer, en hudläkare samt en akupunktör. Helene Nyqvist Widén förklarar att Hudvis personal jobbar med kroppens reaktioner och orsakssamband i stället för att bara göra en ytlig behandling. Alla behandlingar skräddarsys efter den enskilda individens behov.

Ayurvedisk hälsocoaching

På Hudvis finns två typer av yoga - hathayoga och yinyoga. Yogaläraren Manuela Endrich, som i sig själv utstrålar hälsa och skönhet, har både gruppyoga och privatlektioner, hon erbjuder också ayurvedisk hälsocoachning. För de som vill träna hemma kan få ett specialutformat yogaprogram av Manuela.

– Först pratar vi om hur personen mår, sedan träffas vi och går igenom olika övningar. Efter det går jag hem och utformar ett program som passar individen, berättar Manuela Endrich.

I yogasalen ryms 18 personer, så att det ska bli mer personligt och bekvämt för kunderna. Helene Nyqvist Widén säger att Hudvis medvetet strävar efter att skapa en personlig miljö där kvalitet är viktigare än kvantitet.

Föreläsningar och workshops

Hudvis anordnar även föreläsningar och workshops på kvällar och helger. Ibland kommer gästföreläsare till Hudvis, bland annat har man ett samarbete med en näringsterapeut som talar om exempelvis detox och hormoner. Planen är att även en kemist ska komma och föreläsa om innehåll i produkter. Idérikedomen och kreativiten flödar i Hudvis lokaler. Nya koncept tas fram och idén om att man är vacker om man mår bra stämmer verkligen.