• Barchef Charles Faivre och ägare Andreas Demir. Foto: Johanna Demir
  • Carnita taco med svensk fläskkarré, guacamole och mangosalsa. Foto: Johanna Demir

Nära kött med spännande smaker

Nu har Linköpings nya köttrestaurang Rico slagit upp portarna. Redan innan öppningen spådde många en succé, en spådom som har visat sig stämma.

Den 5 och 6 februari var det dags för invigningen av Rico, efter ett halvår av renovering och förberedelser. I den stilfullt inredda restaurangen serveras kötträtter från hela världen. Under premiärhelgen fick gästerna smaka förrätter, varmrätter och desserter, vilket resulterade i ett överflöd av lovord.

– Vi har fått väldigt bra respons från våra gäster, framför allt för vårt stora fokus på närproducerat kött, berättar ägaren Andreas Demir.

”Finaste köttdelen”

På menyn finns en gedigen köttlista med allt från oxfilé och fläskkotlettracks, som kommer att vara bestående på menyn under en tid framöver. Dessutom finns dagens köttlista med bland annat porterhouse från Närkes slakteri som är hängmörad i fyra veckor i egen mörningskyl.

– Det är den absolut finaste köttdelen!

Satsar stort på baren

För sällskap som är fyra personer eller fler rekommenderar Andreas Demir sällskapsmenyn med olika köttbitar och tillbehör. Det finns även mycket annat spännande på menyn, exempelvis ceviche, carnita taco och vegetarisk chili. Lördag den 6 februari var det barpremiär med fokus på cocktails och skön musik. Utbudet är något utöver det vanliga, bland annat har Rico tequila- och romsorter som är unika på Linköpings restauranghimmel.