• Samuel Anlér är huvudansvarig för NärCon och även upphovsman till denna happening, tävling och utbudsmässa. Foto: Tommy Pettersson
  • Igår torsdag började årets upplaga av NärCon. Redan tidigt på dagen var det mycket folk i röresle. Foto: Tommy Pettersson

NärCon bara växer och växer

Finns inget liknande i världen

NärCon har funnits sedan 2002 och de senaste fyra åren har man hållit till i Linköping och på Universitet. Av de drygt 7000 besökarna är det flesta utklädda till sin favoritfigur från någon mangaserie eller sagoväsen från fantasins värld. På NärCon är nämligen allt möjligt.
Det är bråda dagar för Samuel Anlér som är huvudansvarig för NärCon och även upphovsman till själva eventet och idén.
Man startade i Örebro men växte snabbt ur de lokaler man hade där och när Samuel började läsa till civilingenjör vid Linköpings universitet så föll det sig naturligt att han tog med sig NärCon till sin nya studieort.
 Numera är han studieledig för att jobba heltid med NärCon.

Studieledig

– Jag är nog ledig från mina studier på obestämd framtid.
 Det är väldigt mycket jobb med att arrangera NärCon och vi växer med 50 procent för varje år som går.
När vi var i Örebro så var vi 2 000 personer och i år blir vi 7 000 besökare plus 900 funktionärer som jobbar ideellt med allt tänkbart som vi behöver hjälp med, berättar Samuel Anlér och lägger till att han vill att det ska vara billigt att gå på NärCon.
Köper man sin biljett i tid kostar den 296 kronor för fyra dagar fyllda med aktiviteter och upplevelser. Vill man tälta kostar det en femtiolapp extra. Det finns också 2 000 sovplatser i olika sovsalar vilket många föredrar.