• Just nu pågår Case Swedish open 4014. Foto: Kajsa Nilsson

Näst största squashtävlingen i Europa

Case Swedish Open har sedan länge satt Linköping på den internationella squashkartan och numer är tävlingen den näst största i Europa. Tävlingsgeneralen och tidigare proffset Fredrik Johnson är otroligt nöjd med årets startfält.

Det blir en riktig squashfest mellan den 4 och 9 februari och i både Linköping och Norrköping och med deltagare från världseliten bland annat världsettan Ramy Ashour från Egypten

– Just nu håller vi och bygger för fullt i sporthallen, säger Fredrik Johnson då Linköpings Tidning når honom under måndagen.

130 nationer

– Det är alltid lika roligt när vi kommer igen med tävlingen och i år är intresset större än någonsin. Vi har till och med fått tacka nej till de som vill köpa VIP-biljetter men vi vågar helt enkelt inte ta in mer folk. Vår hemsida besöks av människor från hela 130 länder och det kommer folk från flera världsdelar för att både spela i tävlingen, rapportera och även titta på, vilket självklart är jätteroligt, understryker, Johnson.

– Det är bara British Open som är större i Europa när det kommer till squash och numera, efter tio år, så har vi verkligen etablerat oss som en riktigt bra tävling, avslutar Fredrik Johnson