• Vältränad och fit som man brukar säga. Foto: Kajsa Nilsson
  • Niclas G Thalberg trivs med livet och tänker hålla sig ung i sinnet. Foto: Kajsa Nilsson

Niclas G Thalberg har fyllt 50 år

Niclas G Thalberg har just fyllt 50 år. Mitt i livet konstaterar han att han är ganska nöjd trots en brokig bakgrund där han inte varit främmande för att hugga i både här och där.

Uppväxten i Malmös Rosengård och sedan i Skäggetorp var lite stökig men med den effekten att han tidigt fick lära sig att hugga och sedan prova på flera olika yrken redan i unga år.

– Redan som 15-åring fick jag gå i lära som pizzabagare. De första tre månaderna som lärling utan lön och jag kan än idag göra en riktigt bra pizza, säger Niclas Thalberg som säger lite på skämt att han troligen gjort säkert ”tre miljoner pizzor” genom åren. Sedan blev det jobb på olika restauranger som, bland annat, servitör och han har startat upp egen verksamhet men även varit anställd på flera krogar i Linköping. Någon ålderskris syns inte heller till.

Jobbat på krogen

– Jobbar med som jag gör, på olika krogar och nöjesställen, så håller man sig ung i sinnet. Sedan tycker jag att det är väldigt viktigt att hålla sig i form, träna, ta hand om kroppen och sig själv, ja att röra på sig överhuvudtaget, säger den smärta 50-årigen med övertygande röst och så den andre femtioåringen som ställer frågor, skäms för sin ölkagge. Pappa Bo Thalberg är konstnär och hans konst har påverkat Niclas redan som liten parvel.

Gjorde som pappa

– Jag såg ju hur pappa gjorde och jag härmade honom och satt och följde hans mönster med en penna. Pappa gör både tuschteckningar, träsniderier och även andra typer av konst. Efter flera års tragglande så hade jag plötsligt en helt egen stil och jag började ställa ut på olika ställen, bland annat på Arbis. Just nu kan man se hans egensinniga målningar på, bland annat, Bellos, Olympia och Gula Huset.

– Min konst passar väldigt bra på restauranger då den är både uttrycksfull och färgstark, menar Niclas som kallar sin konst för ”triorism” som han menar är en helt ny konstriktning och ett måleri som kan upplevas vara i 3D.

– Det har att göra med den färg jag använder och blandar till själv. Hur jag gör? Det får nog bli min egen lilla hemlighet, menar Niclas som till på köpet är relativt nygift.

Gifte sig i maj

– Jag och min fru gifte oss i maj. Jag är väldigt lyckligt lottad som har fru som delar alla mina intressen. Vi målar ihop, går i skogen och lagar mat ihop. Under den tid  vi har levt tillsammans har vi aldrig satt fram karotter och kastruller på bordet utan vi dukar riktigt fint varje dag, säger Niclas som menar att hans stora problem här i livet är att han har för många intressen och skulle vilja syssla med många olika saker så har på den andra planhalvan av medelårsstrecket.

– Jag skulle vilja jobba med att skriva om olika saker och kanske även sälja fisk, skrattar Niclas G Thalberg och hastar vidare.