• Nicklas lyckades bra vid sin förra utställning som originellt var i Mannersons fastigheter. Foto: Tommy Pettersson
  • Nu bär det iväg mot nya utmaningar för herr Thalberg. Foto: Tommy Pettersson

Niclas Thalberg sista utställning?

I Linköping- nu väntar kontinenten

Snart är det dags för ännu en vernissage för Niclas Thalberg. Den fjärde juni i Galleri K samlas ställs hans nyproducerade konstverk ut under namnet "Ett ljus i dagens samhälle".

Utställningen Ett ljus i dagens samhälle förmedlar hopp och ljus i all orolighet runt om i världen och alla människor som ständigt är på flykt. Niclas som närmast kommer ifrån en väldigt lyckad utställning som var i samarbete med Mannersons fastigheter försöker genom sina målningar skänka glädje och och ett positivt tänkande i livet.

Slut med krogjobb

Niclas har varit verksam i över 30 år som konstnär och har ett enormt intresse för allt som har med skapande att göra. Thalberg är helt självlärd inom konsten och han kallar själv sin konststil för Triorism eftersom han skapar i 3D-djup.

Ett ljus i dagens samhälle blir hans 99:e utställning och han har tidigare ställt ut sina verk i Stockholm och Göteborg men även utomlands i London och Oslo. Utställningen blir hans sista utställning i Linköping för han kommer i stället att satsa i utomlands.

– Ska först till Frankrike, Nice och Monaco för att sedan ställa ut i Italien och sedan tillbaka till Stockholm en sväng, säger Niclas Thalberg som mitt i livet byter jobb på Linköpingsrestauranger för att försöka sig på heltidsförsörjning inom konsten.

Mixad stil

Thalberg har haft lärorik uppväxt  i Malmös Rosengård och sedan i Skäggetorp och har sedan provat på flera olika yrken. I restaurangbranschen i Linköping där han jobbat många år och även drivit egen lunchservering, är han känd för sin positiva hållning såväl som för sina tavlor som hänger på krogväggarna.

Men nu är det slut på på krogsvängen för Niclas Thalberg. Nu väntar Nice och Monaco.