• Niklas Borg kom högt på listan i år. Foto: Tommy Pettersson

Niklas Borg klättrar uppåt

Nu har Linköpingsmoderaterna en fastställd lista för kommunvalet i höst. Listan skiljer sig knappt från provvalet och kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall och kommunalrådet Christan Gustavsson toppar listan. Moderaterna har idag 25 ordinarie ledamöter och 13 ersättare i kommunfullmäktige i Linköping.

Från att ha placerat sig som nummer sex på listan under förra valet har socialnämndens ordförande Niklas Borg klättrat till en tredjeplats.

– Det är fantastiskt roligt att få stöd från medlemmarna. Resultatet var bättre än jag trott. Jag hoppas att det beror på att medlemmarna uppfattar mig som målmedveten och ödmjuk, säger han.

Niklas Borg har haft kommunala förtroendeuppdrag sedan 1995. Då var han 19 år och hade rätt nyligen hittat till politiken.

– Jag började engagera mig till valet 1994 och gick med i ungdomsförbundet då, berättar han.

Socialfrågor

Till valet 2014 kommer Niklas Borg arbeta med arbetsmarknads- och integrationsfrågor. Inte så konstigt kanske, med tanke på hans nuvarande position som socialnämndens ordförande.

– Linköping är en fantastisk stad med stark arbetsmarknad men de som står utanför får inte nytta av att det går bra för Saab och Ericsson. De som anställs är högutbildade och har man inte utbildning, är arbetslös eller inte kan svenska är man inte aktuell. Det är viktigt att hjälpa till så att de också kommer nära arbetsmarknaden, säger han och talar dessutom om att han vill förnya SFI.

 

Fakta Moderaternas toppnamn i Linköping:

1. Paul Lindvall, 50, ordförande kommunstyrelsen, ordförande Stadshus AB, Ledamot Östsams styrelse

2. Christian Gustavsson 35, kommunalråd, ordförande Moderaterna Östergötland, ordförande Nulink

3. Niklas Borg, 37, ordförande socialnämnden

4. Catharina Rosencrantz, 59, ordförande barn- och ungdomsnämnden, ledamot kommunfullmäktige, styrelseledamot Nulink

5. Ann-Cathrine Hjerdt, 58, borgmästare, kommunalråd med ansvar för trygghet och demokrati