• Niklas Lillman med ett glas alkoholfritt vin - nu snart redo för julbord på Harrys. Foto: Julia Kimell
  • Julfest ordnas i flera av lokalerna i krogkomplexet. Foto: Julia Kimell

Niklas en av årets julvärdar

Bokningarna har börjat strömma in och snart står personalen på Harrys, Riva och BK redo att duka upp årets julbord med start 21 november och slut 19 december. Nytt för i år är att det finns tre olika paket att välja på.

– Ja, nu har folk börjat vakna, men luckor finns förstås kvar. Vi kallar det julfest i stället för julbord. Maten är bara en del av helhetspaketet, säger Niklas Lillman som jobbar med företag och event. Julbord ligger honom varmt om hjärtat, och han lägger gärna in specialare som extra dessert eller välkomstdrink om sådant önskas.

Det finns tre olika julfester att välja mellan. Det enklaste är den ”vanliga buffén” som inte har någon koppling till julen.

– Det finns de som efterfrågar något annat än julmat, medan många andra uppskattar mat och fullt röj. En del vill trots allt äta julbord bara en gång per år, och det helst hemma, säger han.

Det andra paketet är en trerätters julinspirerad måltid, med till exempel pepparkakscheesecake. Och det tredje är ett traditionellt julbord med allt som hör till. Och nej, skinkan kan inte ta slut.

Triss i restauranger

– Vi serverar det här på både Riva, BK och Harrys, och jag kan garantera att det finns mat för alla. Oavsett om man är 4 eller 300 i sällskapet, inget är för litet eller stort. Det viktigaste är att man förbokar.

I paketen ingår underhållning och entré till klubbarna.

– Vi är väl inget traditionellt julbordsställe. Vi är ett festställe först och främst. Men det verkar gå hem hos kunderna. I fjol var det många företag som valde att äta hos oss, och hela åldersspannet från 18 till pensionär kan trivas hos oss. Sliver är för de yngre, och Harrys och Riva för en kanske lite mognare grupp. Håll ett öga på de artister som spelar på de mest bokade dagarna, tipsar han avslutningsvis.