Nöjds är årets företag

Nöjds Glas fick i mars utmärkelsen ”Årets företagare 2014” i Åtvidaberg och är detta ännu några veckor till. Men att luta sig tillbaka är inte något för ägarparet Fredrik Svedjefält och Susanne Gagnefeldt utan de har istället lagt i en växel till.

Nöjds glas är ett fint gammal Åtivdabergsföretag och med många år på nacken då det startades redan 1968 av Christer Nöjd. Sedan den 1 juli 2014 ägs och drivs företaget av paret Susanne Gagnefeldt och Fredrik Svedjefält. Fredrik arbetade tidigare år den förre ägaren under många år.

Allt i glas

– Vi behöll dock namnet när vi tog över och det av flera skäl, menar Susanne som tagit över telefonen. Numera är det fem stycken som arbetar på firman men när de båda tog över så var de själva. De har också utökat verksamheten med en filial i Kisa.

– Vi arbetar med glasreparationer, isolerglas, bilglas, uterum, speglar, plexiglas, markiser, persienner, fasadpartier och allt annat som hör till branschen, säger Susanne och tillägger att de jobbar med det mesta inom glasbranschen.

I motiveringen till varför de blev årets företagare stod att läsa ”ett företag som har vågat utveckla sina produkter och tänker i nya banor för att få fler grundpelare att stå på i sitt företagande. Företaget står för nytänkande, kompetens, tradition och yrkesstolthet. ”.

Grundpelare

– Nyligen investerade vi i maskiner som gör att vi kan även göra arbeten som vi tidigare fick beställa material till och sedan skicka iväg vår personal för att slutföra själva jobbet, avslutar Susanne Gagnefeldt som även berättar att de köpt ännu ett företag eller om man ska kalla det rörelse men till detta ber vi att få återkomma.