• Ideal of Sweden blev ett av de sju företag som gick till final. Foto: Max Elofsson

Norrköpingsföretag gick till final

I Serendipity Challenge

NORRKÖPING. I tävlingen Sveriges mest innovativa företag Serendipity Challenge som pågick under Almedalsveckan, hade fyra företag från Norrköping gått vidare av över 400 sökande.
Norrköpingsföretagen som gick vidare, och fick presentera sig själva i Almedalen, varr Ideal of Sweden samt 3 bolag från Printed Electronic Arena: DP Patterning AB, InviSense AB och Epishine AB.

Serendipity Challenge är en årlig entreprenörstävling öppen för entreprenörsledda och innovativa bolag som är i startup- eller tillväxtfas. Tävlingen avgörs under Almedalsveckan. Närmare 50 bolag deltar under Almedalsveckan och tävlar om utmärkelserna Årets startupbolag och Årets tillväxtföretag.

Livsstil och mode

Ideal of Sweden, ett mode- och livsstilsbolag, blev ett av de sju företag som gick till final. Vann gjorde företaget Sprinklebit.

– Vi är väldigt stolta över att vara en av Nordens sju främsta framtidsbolag. Att ha kommit så här långt i den här tävlingen är ytterligare ett kvitto på att vi är på rätt väg. 2017 är ett nyckelår för oss, vi går från en omsättning på 47 miljoner kronor till 150 miljoner och kommer att anställa 20 personer, säger Filip Ummer, head of design och Joachim Lindström, vd på Ideal of Sweden.

– Att fyra Norrköpingsföretag är med är ett stort kliv framåt. Vår förhoppning är att det här ger ringar på vattnet. Vi ser att tryckt elektronik är ett affärsområde som börjar lyfta på riktigt och etablerat sig på fullaste allvar ute i Europa. Ideal of Swedens framgång är ett otroligt tecken på mod och entreprenörskap på kort tid, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör, Norrköpings kommun.

Tommy Pettersson