• Jasmine Forsell var på plats med sina föräldrar Aki och Jacqueline Forsell. Foto: Kajsa Nilsson

Nu är årets Bråvallabiljetter släppta

Arrangören räknar med nytt rekord igen

Nu är biljetterna släppta till 2015 års upplaga av Bråvalla festival. En skara människor stod frysande och väntade på att Upplev Norrköping skulle öppna på lördag förmiddag så att de kunde köpa sina biljetter. Bland dem fanns familjen Forsell.
– Vi har varit alla år och stod i kön vid biljettsläppet förra året också. Det har blivit en kul grej för oss, säger Jasmine Forsell som var på plats med sina föräldrar Aki och Jacqueline Forsell. Familjen gillar stämningen på festivalen och ser fram emot sommarens stora händelse.
–Vi bestämde redan i somras att vi ska gå nästa år, säger Aki och Jacqueline fyller i:
–Jag sörjde när festivalen var slut i somras. Bästa bandsläppet hittills är Robbie Williams, jag grät av glädje när jag fick beskedet att han ska komma. Det står på min bucket list att se honom live, säger hon.

Fler släpp i veckan


Hittills har 15 av omkring 100 akter släppts men Niklas Westergren och Linn Stigsson Stern på FKP Scorpio avslöjar att det snart släpps fler.
–Fler akter kommer att släppas i veckan, på tisdag och torsdag, säger Niklas Westergren. Trots att stora akter som Muse och Robbie Williams redan är släppta finns fler världsartister att vänta.

Early bird


–Vi har bekräftat bokningar för fler stora akter som släpps framöver, säger han. Att man släpper biljetterna till sommaren innan vintern ens kommit igång är inget ovanligt.
–Om man ser det internationellt släpper man alltid biljetter så tidigt, det är inget konstigt med det. Dessutom blir det en bra julklapp, säger han.
Sedan i lördags säljs biljetter till early bird-pris, så småningom stiger priserna.
– Men vi kommer att förvarna i god tid innan vi höjer priserna, försäkrar Linn Stigsson Stern.

80 000 biljetter


80 000 biljetter är maxtaket för Bråvalla 2015.
– Vårt mål är att förbättra och göra en så bra festival som möjligt, inte få inte så många människor som möjligt. Det blir inga större förändringar till sommarens festival, bara förbättringar av det som finns, förklarar hon.