• Årkurs fyra sjöng ”Kiss you” till allas stora förtjusning. Foto: Tommy Pettersson
  • Linn, Emilia och Hilma i 4B sjöng ”Uncover”. Foto: Tommy Pettersson
  • Mats Näslund med sonen Nikki skulle på avslutning i Cupolen. Nikki slutar årskurs nio och skall börja på Bygglinjen till hösten. Foto: Tommy Pettersson

Nu är det äntligen sommarlov

Tornhagsskolan avslutade i Cupolen

I torsdags slutade gymnasieskolan och i går, fredag, var det så dags för grundskolan att äntligen få gå på sommarlov. Tornhagsskolan var en av dessa skolor.

LINKÖPING

För första gången avslutade Tornhagsskolan läsåret på Cupolen istället för i den gamla konsertteatern. Det blev en fin musikalisk högtid. Som brukligt inleddes avslutningen med en fanmarsch och sedan sjöng föräldrar, elever, lärare och annan skolpersonal unisont ”Du gamla, du fria”. Hela avslutningshögtiden innehöll många musikaliska inslag, något som har blivit Tornhagsskolans signum och kören genomförde även en uppskattad version av ”Harlem Shake”.

Välfylld läktare

Ingen skolavslutning utan ett tal av skolans rektor. På Tornhagsskolan heter rektorn Rose–Marie Angelöf Pettersson och hon höll ett somrigt och inspirerat tal. Cupolen och dess teleskopläktare var fylld till bredden med anhöriga men som rektorn så påpassligt sa i sitt tal ”Vi har nog aldrig suttit bättre”. Då gjorde det inte heller så mycket att solen lyste med sin frånvaro och vädret var lite gråmulet  - nu är det äntligen sommarlov efter ett långt och strävsamt läsår.