• Tommy Hultin, Björn Fröstberg, Lars - Göran jaredal och Maria Grahn satte igång bygget. Foto: Patrik Ekström
  • En grävskopa tog det första spadtaget. Foto: Patrik Ekström

Nu börjar Vallastaden byggas

Nu sätter man igång att bygga i Vallastaden. Arbetet under marken är klart och nu byggs det på höjden. Först ut är en speciell villa ritad av sonen till den som ska flytta in i huset.

Länge letade Maria Grahn efter en mindre villa och då i Valla. Det hus hon redan bodde i hade blivit för stort men hon hittade inte vad hon sökte. Hennes son, som är arkitekt, erbjöd sig då att rita ett som passar en mor, därav namnet ”House For Mother” som nu börjar byggas. Inflyttning blir det efter sommaren berättar mor och son.

Ett hus åt mamma

Lars-Göran Jaredal, JS Byggnads AB som är byggherre, var även han på plats och berättade att detta är den första villan som de bygger. Tidigare har de mest jobbat med att bygga flerfamiljshus.

– Vi tycker det här ska bli väldigt kul, berättar han och Björn Fröstberg som då har ritat huset åt sin mor, fyller på med att det finns några annorlunda lösningar samt att man valt att ha mycket trä både vad gäller golv och andra ytor. Först ut att prata var dock Tommy Hultin, vd för Linköpingsexpo, som nu äntligen kan glädjas åt att nu kan man snart börja se att Vallastaden tar form.

Klart i underjorden

– Vad ni inte ser här och i dag, och det beror inte på att det snöar ganska ymnigt, är att allt arbete under jord nu är klart. Det rör sig om dryga två kilometer med kablar och andra nödvändiga saker som får ett bostadsområde att fungera. Nu ska det bli väldigt roligt att få se hur stadsdelen börjar ta form och först ut är alltså den här villan vilket är väldigt roligt.