• Varför inte pröva på golf? Foto: Tommy Pettersson

Nu finns möjligheten att spela

Golfens Dag den 20 maj

Runt om i Sverige firas Golfens Dag den 20 maj. Golfens dag är ett nationellt initiativ för att fånga upp det stora intresset, och det kommer att vara öppet hus på många golfklubbar runtom i landet.

I Östergötland deltar 11 av länets 20 golfbanor i aktiviteterna, som innebär att det bjöds in till en dag med ”prova på” i en sport som fått en allt större uppmärksamhet.

Framgångar

Sverige har under 2016 haft stora framgångar internationellt i golfsporten bland annat genom Henrik Stensons seger i The Open Championship. En seger, som också innebar att allt fler juniorer sökte sig till golfbanorna i Sverige för att testa golf. Landeryds golfklubb i Linköping har idag Sveriges största verksamhet på juniorsidan. Förhoppningsvis kommer vi i framtiden att få se fler svenska golfspelare på den internationella arenan. Så sent som den 1 maj kom en ny svensk framgång genom Jonas Blixt, som tillsammans med australiensaren Cameron Smith, tog hem en meriterande seger i Zurich Classic of New Orleans efter särspel på TPC Louisianas golfbana, USA. Golfintresset växer i Sverige, vilket också återspeglas i Svenska Golfförbundets medlemssiffror från det senaste årets statistik.

Öppet hus

Den 20 maj öppnar golfklubbarna dörrarna för allmänheten och då ges möjlighet att prova på golfsporten under sakkunnig ledning. Det bjuds på korthålstävlingar, golfsafari, äventyrsbana, skattjakt samt korv och hamburgare. Aktiviteterna pågår mellan klockan 10.00 till 15.00 vid de deltagande banorna och ordförande Jan Ställborn i Östergötlands Golfförbund säger såhär om dagen.

– Naturligtvis hoppas vi på ett stort deltagande och fint vårväder den här dagen. Jag vet att de deltagande golfklubbarna kommer att göra allt för att besökarna ska trivas. Golfbanorna är ju vackra anläggningar med en fin naturupplevelse. Genom golfen får utövaren också en skön lågintensiv motion, som gör att golfare lever längre än genomsnittet av befolkningen, vilket är vetenskapligt bevisat, berättar Ställborn och fortsätter.

– Just den här dagen kommer alla golfklubbar att erbjuda en hel del erbjudanden så det är ett gyllene tillfälle att passa på och bli medlem i någon av våra golfklubbar i Östergötland och komma igång med en sport som alla kan utöva långt upp i ålder. Genom ett sinnrikt handicapsystem kan alla möta alla i en golftävling. I vilken annan sport kan en 90-åring vinna över en elitspelare?