• Rebecka Gabrielsson, Andreas Ardenfors, Paul Lindvall och Muharrem Demirok trivs ihop. Foto: Tommy Pettersson
  • Valstugorna står nu på plats. Foto: Tommy Pettersson
  • Mats Johansson gör sin nittonde valrörelse. Foto: Tommy Pettersson

Nu står valstugorna på torget

Från och med i måndags står det valstugor på Trädgårdstorget precis som det brukar inför varje val. Samtliga politiker är taggade och ser fram mot valdagen.

Alliansens fyra toppnamn, Paul lindvall, Rebecka Gabrielsson, Muharrem Demirok och Andreas Ardenfors håller presskonferens inne på ett närliggande fik och berättar om hur överrens de är. Ute på Trädgårdstorget står Socialdemokraten och landstingspolitikern Mats Johansson och känner valdagen närma sig.

– Det här är nog min nittonde valrörelse och det känns väldigt bra och lite spännande om jag ska vara ärlig. Sedan så är jag väldigt trygg de valfrågor vi valt att fokusera på och vi socialdemokrater hoppas nu på att väljarna lägger sina röster på oss.

Alliansen fikade

Inne på det närliggande fiket berättar de fyra Allianspolitikerna om hur bra de trivs ihop och hur mycket de gjort för Linköpingsbornas bästa.

– Det går väldigt bra för Linköping och vi har en mycket välskött ekonomi som är i balans. Det byggs som aldrig förr och näringslivet har det också bra och behöver anställa. Vi har jobbat mycket med just detta och även skolfrågor under den tid vi styrt Linköping, menar Paul Lindvall och läser man i den lilla pamflett som Alliansen tagit fram så siktar man på att genomföra en rad ytterligare åtgärder fram till och med 2018. Under detta år ska, bland annat, alla som vill och kan ta ett jobb ha ett. Under samma år ska fler elever gå klart sin utbildning. Alla som befinner sig inom vård och omsorg ska känna sig trygga, det ska även finnas en vackrare och mer levande stadsmiljö samt 2018 ska Linköping fortfarande vara landets bästa klimatkommun.

Trivs tillsammans

– Vi trivs tillsammans men vi är fyra olika partier som samarbetar, menar Muharrem Demirok som avslutning och summering av hur Alliansen ser på valspurten. Ute på torget är det febril verksamhet och de olika partierna har sina knep för att locka eventuella väljare till sig för samtal och information.