• Malin Ljung till vänster samlade hela kickoffgruppen. Foto: Rama Gerges

Nu startar UF-året

Den 1 oktober höll Ung företagsamhet kickoff med drygt 600 personer i Norrköping. Lärare, blivande UF-företagare och före detta UF-företagare, föreläsare och personer från olika delar av regionen samlades i Louis De Geer-hallen. – Att vara med i UF är det roligaste som finns, säger Malin Ljung från Ung företagsamhet när hon kliver fram på scenen på årets UF kickoff.

På scen stod de fem kontaktpersonerna för UF i Östergötland, föreläsaren Johannes Hansen och två före detta UF-företagare, Zeinab Al Mosawi och Sara Ångström. Även Skattverket var på plats och informerade eleverna om den hjälp de kan få. Samtliga berättade om sina erfarenheter och roller i livet och om Ung företagsamhet.

För Zeinab Al Mosawi och Sara Ångström började allt under kickoffen som de besökte under sina UF-år. Båda hade idéer som de ville utveckla men hade inte tillräckligt mycket mod för att göra det. Zeinab ledde sitt företag under 2013 tillsammans med en kompis, Bethol.

Stay Awake

Företaget hette ’’ Stay Awake Stay Alive’’. Zeinab stötte på en hel del problem under sitt UF-år och därför delade hon med sig av sina bästa tips för att kunna lyckas så bra som möjligt.

– Jag och min partner hade olika mål så som betyg och annat och det var ett jätteproblem för oss, därför råder jag er att jobba med en kompis som siktar på samma mål som du själv gör, arbetet blir mycket enklare och roligare, säger Zeinab Al Mosawi.

Parfymera mera

Sara Ångström är i dag en 22-årig tjej som var vd för sitt företag ’’Parfymera Mera UF’’ när hon drev sitt företag med kompisar.

För henne var den sociala delen av arbetet med UF-företagande riktigt jobbig. Men under sitt UF-år fick hon möjlighet att inte bara utveckla sitt företag utan också på samma gång kunna utveckla sig själv. Hon upptäckte att man måste våga samarbeta för att lyckas med sitt företag och för att komma långt.

Under kickoffen steg även andra personer upp på scen, med bland annat de fem kontaktpersonerna som är ansvariga för UF i Östergötland. Föreläsaren Johannes Hansen tog publiken med storm efter att han stigit upp på scenen och börjat tala. Han inspirerade eleverna till hur man ska jobba med kunderna, och vad man kan göra för att våga drömma och våga prata med okända personer utan rädsla. Man måste våga för att vinna.