• Landshövding Elisabeth Nilsson har under några dagar fått ta emot kollegor från andra län. Foto: Therese Ekstrand

Nu träffas alla landshövdingarna i Östergötland

Fullspäckat program med Elisabeth Nilsson som värd

Just nu pågår det årliga landshövdingsmötet där Sveriges samtliga landshövdingar träffas. Östergötlands landshövding Elisabeth Nilsson är värd för mötet och under dagen ska gänget hålla till i Linköping.

Varje år träffas landshövdingar under några dagar och värdskapet går runt. I år var det Östergötlands tur att ta emot sällskapet och tillsammans har de fått besöka flera intressanta östgötska platser. Besöket inleddes med ett besök på Naturum Tåkern under söndagen och fortsatte sedan med ett näringslivsseminarium på Visualiseringscenter C i Norrköping under måndagen.

– Kopplingen mellan näringsliv, forskning och offentlig sektor har central betydelse för länets utveckling. Vi vill belysa denna viktiga fråga, som är gemensam i alla delar av landet, säger landshövdingen Elisabeth Nilsson om seminariets innehåll.

Saab-besök

Under östgötavisiten får landshövdingarna även göra ett studiebesök på Saab i Linköping där företaget får möjlighet att presentera sin verksamhet. Under tisdagsförmiddagen ska Elisabeth Nilsson presentera det nationella uppdraget kring hedersvåld och förtryck som Östergötlands länsstyrelse ansvarar för.