• Ola Degerfors, Henrik Sjöberg, Axel Hellström och Henrik Pettersson jobbar allihop numera helt Hygglo och att fortsätta utvecklingen i hela Östergötland. Foto: Max Elofsson

Ny app för att hyra

Sedan i mitten av november har mobilappen Hygglo etablerat sig i Östergötland. Den riktar sig till främst privatpersoner som vill hyra ut sin ägodelar och kunna tjäna en slant samtidigt.

Vid årsskiftet började vännerna Ola Degerfors och Axel Hellström att arbeta på en applikation där människor enkelt och smidigt skulle kunna hyra ut saker till varandra. I somras lanserades appen i Stockholmsområdet och nu har de tagit det vidare till Östergötland. Än så länge är det främst i Linköping som det har satt sig, men de hoppas på att det ska bli det självklara valet för allmänheten i hela länet att använda sig av.

– Sedan vi började öppna marknaden för appen i Östergötland har det gått helt klart över förväntan. Det är många fler som har lagt upp saker att hyra ut än vad vi trodde på så kort tid, säger Ola Degerfors.

Testa innan köp

Man väljer själv hur länge sina saker ska vara uthyrda och så bestämmer man ett pris sinsemellan. Alla transaktioner går via Hygglo som också tar en avgift för det och det är så som de får verksamheten att rulla.

Tanken med att starta Hygglo kom när Ola och Axel såg möjligheten att få saker man inte använder till att komma till användning. Att andra kan dra nytta av att man har exempelvis en vedklyv som någon annan behöver under endast en veckas tid. Andra har använt sig av Hygglo för att prova på saker utan att behöva köpa egna nya prylar. Till exempel att hyra en kajak och använda under en helg.

– Vi hade märkt andra liknande tjänster och att de inte var så välutvecklade. Då ville vi skapa något bättre, säger Axel Hellström.

Flera plattformar

Kontakten med marknaden i Östergötland sköter kompanjonerna Henrik Sjöberg och Henrik Pettersson.

Ambitionen just nu är att etablera sig ordentligt i hela Östergötland. Det de har hört nu till en början är mestadels positiva reaktioner. I dagsläget finns det endast i applikationen, men de utesluter inte att det kan gå att användas sig av en hemsida med framöver.

– Vi kommer att finnas på de plattformar som våra användare vill att vi ska finnas på, säger Ola Degerfors.