• En ny åkattraktion har öppnat på Bamses Värld i Kolmården. Foto: Kolmården/Rickard Monéus

Ny attraktion i Bamses Värld

I tre säsonger har Bamse huserat i en egen värld på Kolmården. Inför årets säsong har området utökats med cirka 400 kvadratmeter och den nya karusellen Bamses flygande matta.

Med det senaste tillskottet Den flygande mattan finns det nu sex åkattraktioner i Bamses Värld på Kolmården. Årets tillkott har också bidragit till att man utökat området med 400 kvadratmeter.

– Bamses Värld är älskat av alla våra gäster och att fortsätta förverkliga och utveckla en sagovärld baserat på Rune Andreassons livsverk känns otroligt kul. Att dessutom göra det kring en av mina favorithistorier "Bamse och den flygande mattan" känns extra inspirerande, säger Johan Tidstrand, ägare till Parks and Resorts-koncernen, i ett pressmeddelande.

Pirrig flygtur

Den flygande mattan består av 12 mattor där varje matta har plats för fyra personer. Med hjälp av den magiska knappen kan den som sitter längst fram själv styra hur högt eller lågt man törs flyga. Attraktionen beskriv som en lagom pirrig flygtur.

Sedan tidigare har Bamses Värld karusellerna Godiståget, Viktoriaskeppet, Skalmans bilar, Dunderhonungsburkarna och Skalmans luftballonger.

Sedan påskhelgen har Kolmården öppet för säsongen.