• Försäljningschef Robert Almevik visar upp den nya modellen av Honda Civic. Just detta exemplar är dock redan sålt, som ni ser på bilden. Foto: Jerry Prütz

Ny Honda firades hos Almeviks

Bilbranschen är fortfarande het

Nu släpper biltillverkaren Honda en helt ny version av sin modell Civic. Hos Sven Almevik i Linköping firades detta under avspända former med korv och kaffe.

Nybilsförsäljningen har stadigt pekat uppåt under de tre senaste åren, det berättar Robert Almevik, försäljningschef på familjeföretaget.

Pekar uppåt

– Tittar man framåt så verkar inte försäljningen peka nedåt heller och när man som Honda nu gör, och kommer med en helt ny modell, så brukar det innebära ett ytterligare intresse för att köpa en Honda-modell, menar Robert Almevik, som berättar att kunderna är oerhört märkestrogna och även trogna när det gäller vilken butik de väljer att handla från.

Service, personligt mottagande och ett bra bemötande är viktiga faktorer för att behålla kunderna. Det finns även många fördelar med att välja en mindre återförsäljare, med allt vad det innebär, av service och personlighet. Det känns som att försäljningschefen är "du" och "bror" med varje kund och när vi går runt i butiken så morsas det till höger och vänster. Robert är "Robban" med allt och alla.

Säker och snål

– Den här nya modellen av Civic har många finesser och all upptänklig teknik för att göra bilkörningen mer säker och trygg, menar Robert och minns tillbaka till den tid då kanske inte säkerheten satt i framsätet utan det var antalet "hästar" under motorhuven som var det viktiga. Annat är det nu, när bränsleförbrukning och säker körning står i fokus och tur är väl det, för hur hade det annars sett ut?