• Kamil Ramidh ser till att det är ordning på mackorna. Han och svågern Mousa Tanzi driver den nya inrättningen Platens Kiosk på Platensgatan. Foto: Leif Larsson

Ny kiosk på Platensgatan

Linköping har fått en ny kiosk. Den ligger på Platensgatan och öppnade i början på april.

Passande nog heter den Platens Kiosk. När tidningen hälsar på är det Kamil Ramidh som står bakom disken.

– Min svåger Mousa Tanzi äger kiosken och jag är arbetaren, säger han med ett litet skratt.

Det är dessa två som står i kiosken som har ett klassiskt utbud med bland annat dricka, godis, glass, snus och cigaretter.

– Det lite mer otraditionella för en kiosk är att vi har mackor, färdiga sallader och man kan också få en korv med bröd eller mos. Vi får också snart en maskin som gör slush, iskalla drycker i olika smaker, berättar Kamil.

Mysig känsla

Kiosken är inhyst i ett ganska litet utrymme men det finns ändå gott om varor.

– Det gör inget att det är litet, det ger en mysig känsla, påpekar Kamil.

Han har tidigare sommarjobbat på Tekniska Verken och precis slutfört sina studier så det här med kiosken kom lägligt. Mousa Tanzi är den med erfarenhet från branschen.

– I december förra året började vi så smått att snacka om att öppna en kiosk. Men vi behövde ett bra läge och när den här lokalen blev ledig slog vi till direkt, berättar Kamil.

Gått bra

Han tycker att det gått bra hittills. Kunderna strömmar till.

– De är trevliga och vi försöker svara med ett leende och ett trevligt bemötande. Det kommer man långt med. Än tänker vi inte så mycket på framtiden, först och främst vill vi göra kunderna nöjda så att de kommer tillbaka. Förhoppningsvis kan min svåger och jag leva på kiosken framöver, avrundar Kamil Ramidh medan nästa kund kommer fram till disken.