• Stefan ”Steffe” Eriksson axlar rollen som boknings och arrangörsansvarig samt restaurantchefen Bistro La Tour Pierre Norrby. Foto: Patrik Ekström

Ny konsertlokal på Tornby

Slakteriet och Bistro La Tour börjar nu arrangera spelningar med start den 20 december. Sedan följer ett arrangemang i månaden till att börja med.

Bakom nysatsningen hittar vi Stefan ”Steffe” Eriksson som axlar rollen som boknings och arrangörsansvarig samt restaurantchefen Bistro La Tour Pierre Norrby.

– Vi börjar nu den 20 december med en rockspelning med Märvel och Supercharger som huvudband sedan kommer Sensus att boka på några band till så det blir en riktig helkväll med rock n roll, säger Stefan Eriksson och får medhåll av Pierre.

Brinner för musiken

– Jag brinner för det här med musik i alla former och tycker det skulle vara väldigt roligt om det här skulle kunna fungera. Vi ligger ju en bit från själva centrum men det är inte på så sätt att vi håller till långt ute på landet, menar Pierre vidare och berättar att nästa spelning blir en reggaekväll den 30 januari och där bland annat Papa Dee kommer att medverka.

Den 27 februari blir det så en bluesfestival i miniformat.

– Tanken är att vi ska köra ett litet större arrangemang i slutet varje månad. Det är en rätt frisk och vågad satsning för oss men vi tror ganska hårt på vår idé, menar restaurangchefen vidare och Stefan har funderingar på hur man skulle boka lite större akter. Lokalen är av den kapacitet som fattas i Linköping där man kan ta in mellan 500 och 600 personer. Ett hål som nu alltså fyllts av Slakteriet som är stans nya konsertlokal.