• Azad Saed och Niclas Granstam Thalberg driver lunchen på Bellos. Foto: Emma Garzon

Ny lunchservering i centrum

Bellos har slagit upp dörrarna även för lunchgäster. Alla Bellosälskare kommer att känna igen de makalösa råvarorna från middagarna.
–De flesta känner till Bellos så det är ett plus för oss som driver lunchen. Men det är också bra för kvällserveringen, för när lunchgästerna får uppleva kvaliteteten vill de troligtvis också äta middag här, säger Niclas Granstam Thalberg.

”Duktig kock”


Azad Saed och Niclas Granstam Thalberg bestämde sig för att satsa ytterligare på sin kärlek för mat och starta eget. Bellos hade bara öppet under kvällar så då såg de möjligheterna att börja med lunch där.
–Jag har länge varit sugen på att köra igång något eget igen. Så jag pratade med Azad, som är en jätteduktig kock, och sedan frågade vi Miguel Bello om vi fick driva lunchen på Bellos och han tyckte att det var en bra idé, berättar Niclas Granstam Thalberg och tillägger att Miguel emellanåt är på restaurangen även under lunchtid.

Inget halvfabrikat


Under lunchen får gästerna välja dagens rätt eller veckans fisk, kött eller pasta. Det går även att fråga efter ett vegetariskt alternativ. Till alla rätter ingår det salladsbuffé, bröd och dryck. Första dagen när Bellos började med lunch fanns det en rätt som hyllades till skyarna – färsk pasta med svensk oxfilé.
–Vi ska satsa på hög kvalitet och bra råvaror i säsong. Vi har inget halvfabrikat och försöker ha så mycket svenskt kött som möjligt.

Började jobba som 15-åring


Niclas Granstam Thalberg har jobbat inom restaurangbranschen sedan han var 15 år, bland annat som pizzabagare. Azad Saed är utbildad kock och har arbetat på Bellos på kvällarna och på Olympia. Det var på Olympia de träffades. Nu, flera år senare, förbereder de lunchen på Bellos och skrattar högt.
–Jag känner inga som skrattar så mycket som vi gör tillsammans, säger Niclas Granstam Thalberg och avfyrar ett stort leende.