• Eva Joelsson tar över titeln som ordförande för Arenabolaget. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Ny ordförande för Arenabolaget

Eva Joelsson har valts till ny ordförande för Arenabolaget. Från och med nästa bolagsstämma, som sker i maj nästa år, tar hon över titeln efter Rebecka Gabrielsson.

Eva Joelsson är i dag vice ordförande för Arenabolaget och har varit det sedan 2007.

–Jag ville gärna bli ordförande. När jag har jobbat som vice ordförande har det varit lika kul varje år, och det känns skönt att få jobba med något som jag brinner för.

”Kan bli ännu bättre”

–Linköping har blivit mycket bättre på att locka till sig arrangemang och att vara en attraktiv stad, men vi kan bli ännu bättre. Och det tycker jag ska bli en utmaning, säger Eva Joelsson.

Hon ger Melodifestivalen som ett exempel på ett stort evenemang som genererar många miljoner kronor i intäkter till Linköping. Pengar som bland annat går till hotell och restauranger.

Tredje största stad för event

Kommunen har antagit en eventstrategi där målet är att Linköping ska bli Sveriges tredje största stad för event.

–Det är ett högt uppsatt mål, men jag tror att man ska ha högt uppsatta mål. Vår uppgift är att hitta strategier för hur vi ska ta oss dit.

Förbereda hur Linköping ska locka folk

1978 fick Eva Joelsson sitt första politiska uppdrag som ersättare i skolstyrelsen. Genom åren har hon fått en lång meritlista – bland annat har hon varit med i kommunfullmäktige och ledamot i kulturnämnden, som den kallades då. 1994 blev hon borgmästare.

–Under mina tolv år som borgmästare var en stor uppgift att berätta om hur fantastiskt bra Linköping är för besökare. Och nu får jag vara med och förbereda hur Linköping ska vara en attraktiv stad som lockar hit massa folk, och som gör att Linköpingsbor är stolta över sin stad, berättar Eva Joelsson.

Vice ordförande

Samtidigt som Eva Joelsson var borgmästare var hon ordförande för Näringslivskommittén, Marknadsbolaget, Mjärdevi Science Park och för Brysselkontoret. I dag är hon, förutom vice ordförande för Arenabolaget, även vice ordförande för Östergötlands museum och Westman-Wernerska stiftelsen.