• Jonas Stenberg är en av två delägare till den nya butiken i Linköping. Foto: Carolina Fransson

Ny secondhandbutik i Tornby

En ny secondhand-butik har öppnat i Tornby. Här kan man hyra ett bås och sälja kläder, prylar och annat som man inte längre vill ha.

Jonas Stenberg är en av två delägare till den nya second hand-butiken Bakfickan. Konceptet bygger på att man hyr ett garderobsliknande bås som är 160 gånger 160 centimeter, fyller det med prylar och kläder för försäljning och får större delen av intäkterna.

– Det här konceptet är jättestort i Finland och finns i flera städer och på flera orter i Sverige, men med andra namn. Det är bara vi som heter Bakfickan. Vi hoppas att det ska bli lika populärt här. Secondhand ligger i tiden och alla har vi ju saker som vi inte längre vill ha, säger Jonas Stenberg.

3 anställda

Butiken öppnade för cirka två månader sedan. Kunderna består av alltifrån studenter till pensionärer. En del är vana loppisbesökare som letar efter specifika saker och många är stammisar. Lördagar är mest populära. Då har det varit långa köer. I dagsläget har man en heltidsanställd och två deltidsanställda, men det kan bli fler anställningar på sikt. Jonas Stenberg arbetar heltid som IT-samordnare och har en bakgrund inom försäljning.

Han och den andre delägaren, Mikael Munkholm som arbetar som tatuerare, jobbar extra i butiken på kvällar och helger.

Skänks vidare

Många som hyr ett bås och har saker som inte hinner bli sålda inom den tid de hyrt båset är inte intresserade av att ta med det hem igen. Bakfickan skänker det då vidare till Secondhand-butiken Hjärta till hjärta.