• Foto: Josefine Nilsson

Ny socialchef i Linköping

Nu har man äntligen fått en ny ordinarie chef för Sociala förvaltningen efter en rad olika temporära lösningar de senaste åren.

För närvarande tjänstgör Jonny Schön, en gammal bekant från tidigare chefsbefattningar i Linköping, som till förordnad socialchef. Schön, som varit mellanchef i socialförvaltningen på den gamla goda tiden, är pensionären som ställde när kommunen kallade. Han är nu tillsvidare anställd tills dess att den nytillsatta chefen tar plats i slutet på augusti.

Pendlande chefskap

Chefer på socialförvaltningen har tidigare haft korta omloppstider och till stora delar har förvaltningen skötts med till förordnade personer. Därför har kommun under en längre period gått med håven för att fånga rätt kandidat.

– Jag är jättenöjd att vi har lyckats hitta en riktigt bra och lokalt förankrad chef. Anita Lhådö är just den personen, menar ordförande i socialnämnden Niklas Borg vidare.

– Anita Lhådö kommer närmaste från Kinda kommun där hon jobbar som socialchef och hon har en gedigen och långvarig erfarenhet från bland annat landstinget. Tidigare har vi haft chefer som har långpendlat från andra orter och de har på så sätt saknat den lokala förankringen, säger Niklas Borg och berättar samtidigt att Anita är boende i Linköping.

Tommy Pettersson