• Aizhen Liang kommer att jobba på nya sushibaren. Foto: Max Elofsson

Ny sushibar i Lambohov

I början av veckan öppnade en ny sushirestaurang i Lambohov. Ägarna av matstället ser det som en möjlighet att erbjuda annat än pizza och annan snabbmat i stadsdelen.

På Västra vägen i innerstaden ligger Sabre Ayoubs sushirestaurang. Nu i början av februari startade han upp ännu en mötesplats för sushiälskare. Sakuira Sushi Bar ligger mitt i Lambohovs centrum och målet är att få många nöjda kunder och att få fler att upptäcka maten.

Fräscha lokaler

– Jag hoppas konceptet lyckas. Jag tycker vi har fått väldigt fräscha lokaler och att vi har fina råvaror är väldigt viktigt, säger Sabre Ayoub, en av ägarna.

Han hörde av sig till Stångåstaden för att fråga om det fanns någon bra lokal att få använda för sitt ändamål. Då kom förslaget upp om den här i Lambohov och det såg han som ett mycket bra ställe.

– Det är roligt för centrumet. Det är många studenter här i kring som lätt och smidigt ska kunna handla sushi här, säger Sabre Ayoub och får medhåll av kollegan Aizhen Liang.

– Det ska bli mycket roligt att få jobba här, säger hon.

Take away

Det kommer först och främst att finnas sushi för avhämtning, men på sikt kan det bli möjligt med ett antal sittplatser i lokalen.

Att Sakura Sushi Bar nu öppnar en till restaurang är första steget innan de öppnar ännu fler. Sabre Ayoub har stora planer på att hinna med att öppna en sushibar i Ekholmen också.

– Vi letar efter bra lokaler i Ekholmen och när vi hittar någon som passar oss så kommer vi förhoppningsvis öppna där också, säger han.