• Karin Olanders hälsar Andreas Hagström välkommen till Linköpings kommun. Foto: Tommy Pettersson

Ny tjänst för idrotten

Linköpings kommun gör en medveten och politisk storsatsning på en utveckling av både kultur och av idrotts verksamheten. Med nya politiska program och en rad investeringar på kultur- och idrottsarenor samt nya bidrag- och föreningsstöd möter Linköping framtiden med ett flertal innovativa insatser.

En kulturutvecklingschef på Kultur och fritidkontoret, Mårten Hafström, är redan plats och nu tillsätter man även en idrottsutvecklingschef i kommun.

Idrottslig erfarenhet

Idrottsutvecklingschef är en nyinrättad tjänst i Linköpings kommun och efter sommaren tillträder Andreas Hagström den tjänsten. Andreas har erfarenhet av idrottsutveckling på nationell nivå och kommer att ge en värdefull kompetensförstärkning i Linköpings kommun.

– Vi är jättenöjda med rekryteringen av Andreas. Det har varit en gedigen rekryteringsprocess där vi hade 85 sökanden till tjänsten och Andreas har just den kompetensen vi letade efter. Vi har stora projekt framför oss, så som ny simhall och de kommande nya idrottshallarna så Andreas förstärkning är välkommen, säger kultur- och fritidsdirektör Karin Olanders.

Andreas sisu

Andreas kommer närmast från SISU idrottsutbildarna i Stockholm där han arbetat som processledare för verksamhetsutveckling. Han har även tidigare erfarenhet som skolledare, lärare, utbildare, tränare och idrottspsykologisk coach. Andreas har medverkat till flera böcker och arbetsmaterial, bland annat Rörelser i rörelse, Att leda projekt från start till mål och Framtidens idrottsförening. Gemensamt tema för materialen är att de ger olika perspektiv på verksamhets- och organisationsutveckling.

I Andreas uppdrag ligger även att bland annat ansvara för framtagning av nytt bidragssystem, en utveckling av föreningsstödet och öka samarbetet med föreningslivet, samt implementeringsarbetet av det idrottspolitiska programmet som nu är under framtagande.