Nya inbrott i Berga

Inbrottsvågen fortsätter att drabba Linköping med omnejd. Denna gång var det stadsdelen Berga som drabbats då ett flertal bostäder fick objudna gäster under en och samma dag.

Linköping med omnejd är hårt drabbat av bostadsinbrott. I flera fall handlar det om utländska ligor som härjar längs med de stora vägarna, som snabbt går in i ett område och sedan ut igen, ofta utan att någon hinner märka vad som hänt. I andra fall är det ”lokala förmågor” som tar sig in i villor, lägenheter och radhus. Vad som skett i området kring Prästbolsgatan och Skogslyckegatan är ännu för tidigt att säga enligt kriminalinspektör Ann-Christine Rehnström vid Linköpingspolisen.

Drabbade flera

– Denna gång var det inte mindre än fyra bostäder i Berga som fick påhälsning men det var först då vi kom till platsen för att göra en teknisk undersökning som vi fick en uppfattning om hur inbrotten gått till. Däremot så är vi säkra på att de faktiskt brutit upp ytterdörren, menar Ann-Christine Rehnström.

Linköpingsposten har vid flertalet tillfällen skrivit om den inbrottsvåg som drabbat Linköpings kommun sedan slutet av november 2015. Polisen har vid flera tillfällen sagt sig sakna spår och uppslag i flera av fallen. Dock gör uppgifter gällande att man redan under förra veckan tog ett par utländska medborgare som misstänkta för flera bostadsinbrott.