• Familjen Kwarnström är mycket nöjda som de första köparna, men kanske en ännu mera nöjd säljare bakom. Foto: Stefan Hedström
  • Jonas Fredriksson tycker det är kul att så många Nissanentusiaster har kommit. Foto: Stefan Hedström
  • Per-Erik ”Lelle” Persson håller tal om kungen av crossovers. Foto: Stefan Hedström
  • Klas Forssman lyfter fram innovationerna kring nya Qashqais:s säkerhet. Foto: Stefan Hedström
  • Spänningen var olidlig. Foto: Stefan Hedström
  • Här täcks Nissan Qashqai 2014 av. Foto: Stefan Hedström
  • Det enda som drog mer intresse än den nya bilen var maten. Foto: Stefan Hedström

Nya Nissan i Linköping

Det är alltid lika spännande när en ny bil, ny modell eller till och med ny årsmodell av ett etablerat bilmärke. Man behöver inte vara speciellt biltokig för att ryckas med i spänningen strax innan bilen ska presenteras.

Sedan när de tekniska nyheterna avslöjas får man med pedagogiska krafter ånyo en kick.

Luktar nytt

I förra veckan var det dags igen för en lansering. Nya Nissan Qashaqai visades upp på Biva i Linköping och det var naturligtvis knökafullt som vanligt.

– Det här är efterföljaren till Nissan Qashqai 2007, den första crossovern. Det rör sig alltså om en kompakt combi som är något större än sin föregångare. Men, det som lyfter bilen till en ny nivå är dess tekniska innovationer inom säkerhet, Klas Forssman, regionchef östra Sverige.

– Det är jättekul att få visa upp bilen tre månader innan den släpps och det är fruktansvärt kul att det kommer så mycket folk, Jonas Fredriksson, Nissanansvarig på Biva Linköping.

- Det känns härligt att få visa upp den, kungen av crossovers. Bilen som har skapat en egen nisch, Per-Erik Persson, vd Biva.

– Jag hoppas få den skapligt i februari för jag fyller år då. Vi har kört den gamla Qashqai:en sedan 2011 och är helnöjda. Den här kommer att vara bättre på alla sätt, så det här blir ett bra köp. Vi kommer att välja en svart modell, Thomas Kwarnström.