• Musik av Lasse Winnerbäck kommer det att bli på nyårsafton. Foto: Gustav Skogens Båld

Nyårsfirande i Linköpingstecken

Som brukligt är så firas det nya året in på Borggården mitt i centrala Linköping. I år har man valt att hylla Linköpings alla begåvade konstnärer, musiker och författare samt det traditionsenliga ljusshowen.

I år har Arenabolaget fått uppdraget att ordna med en festlig avslutning på 2014 och fest ska det så bli både för öga och öra.

– Självklart är vi på Arenabolaget både glada och stolta över att få ett sådant uppdrag, berättar Emma Högström som är projektledare på Arenabolaget.

Bruno och Lasse

– Det kommer bli ett firade som går i Linköpingstecken då vi har valt att hylla vår stad på fler än ett sätt. Skådespelare från Östgötateatern läser dikter av både Tage Danielsson och Bruno K Öijer. Det blir musik av linköpingsartister som Lars Winnerbäck, Louise Hoffsten och The Majority Says med flera. Musiken framför av ett husband där just Winnerbäcks kapellmästare Jens Back håller i taktpinnen. Välkända Åsa Sjöberg är kvällens konferencier och som brukligt håller vår borgmästare ett tal. Denna gång blir det nytillträdda Helena Balthammar som står för detta. Firandet avslutas med en ljusshow som man visar på slottets fasad. Något fyrverkeri blir det dock inte i år heller.

Femte året

– Nyårsfirandet är ett fantastiskt populärt arrangemang som i år hålls för femte gången. Tiden för firandet gör att många, även barnfamiljer väljer att börja sitt nyårsfirande på Borgården. För varje år som gått har vi fått fler besökare vilket är mycket glädjande, säger kultur- och fritidschef Karin Semberg i ett pressmeddelande.