• Om drygt två månader öppnar Byggmax sin andra butik i Linköping. Den placeras i Ullstämma vilket betyder att företaget då har två butiker, en i vardera änden av staden. Foto: Leif Larsson

Nyetablering i Ullstämma

Nummer två för Byggmax

Den som vill handla byggvaror får snart ytterligare en butik att välja på i Linköping. Om drygt två månader finns Byggmax även i stadsdelen Ullstämma. – Vi går ännu inte ut med ett öppningsdatum. Det blir i slutet på mars eller början på april, säger Daniel Svensk, regionchef i mellansverige på byggvaruhuskedjan.

Butikens placering är i det växande handelsområdet i Ullstämma där det i dag finns bland annat både matvaruaffär och blomsterbutik.

– Det är ett bra läge att etablera sig på. Det finns mycket villaområden där och många potentiella kunder söderut och mot Åtvidaberg. Det är en bra plats med flera företag och den kan utvecklas framöver. Det känns bra, intygar Hans Olofsson, etableringschef på Byggmax.

Finns utrymme

Företaget har omkring 65 butiker i landet och nu får Linköping sin andra. Den första är placerad i andra änden av staden så spridningen är strategisk. Kunder i södra delen av Linköping behöver inte åka genom hela staden om man vill besöka Byggmax.

– Det går bra för oss och det är en anledning till att vi öppnar en butik till i Linköping. Dessutom är det en stor stad och vi tror det finns utrymme för en butik till, påpekar Hans Olofsson.

Det nya varuhuset blir lite annorlunda än det befintliga.

– Butiken blir större och lagret blir snäppet större i den nya anläggningen. Däremot blir ytorna ute mindre än i den gamla butiken. Det blir också färre av de tunga varorna på det nya stället, berättar Daniel Svensk.

Flera nya jobb

Även ett nytt koncept införs i samband med företagets nyetableringar.

– De nya butikerna får 1 100 fler artiklar och kommer totalt att ha 2 500 till 2 700 stycken, upplyser regionchefen.

Fler arbeten skapas när Linköping får sin nya byggbutik.

– Det blir fem fast anställda och tre till fem på deltid eller när det är högsäsong. Den säsongen är lite väderberoende men sträcker sig ungefär mellan slutet på mars till och med oktober, säger Hans Olofsson.