• Nu utökar Cloetta sitt sortiment genom att förvärva ett företag som tillhandahåller torrostade nötter. Foto: Tommy Pettersson
  • Kung Bore slog till dubbelt under den gångna veckan då vintern anlände på riktigt. Detta orsakade stora besvär i trafiken men gjorde även kvällarna ljusare. Foto: Rama Gerges

Nyhetsveckan i backspegeln

Linköpings Posten summerar nyhetsflödet under vecka 49

Onsdag 4 december

Under måndagen uppstod en driftsstörning i stadsnätet vilket medförde att en mindre del av kunderna stod utan internetuppkoppling under en kortare tid.

Torsdag 5 december

Ett drygt 30-tal postfack bröts upp på en adress i Lambohov. Vad som blev stulet var i skrivande stund oklart dock genomförde polisen en teknisk undersökning av platsen.

Fredag 6 december

Under fredagen gjorde då Kung Bore entré och denna gång med hjälp av stormen Sven med följd av riktigt besvärligt väglag i stora delar av kommunen och länet. Mellan klockan 06.00 och 14.00 så inrapporterades det inte mindre än 17 stycken fordon i diket.

Lördag 7 december

Den centerpartistiske riksdagsmannen Staffan Danielsson är djup oroad över det förslag som nu framlagts av Socialdemokraterna i Riksdagens trafikutskott. Socialdemokraterna i trafikutskottet vill att riksdagen ska avslå regeringens förslag om väginvesteringar i de delar som rör infrastrukturavgifter. Om socialdemokraterna får sin vilja igenom innebär det att ett stort antal regionalt viktiga infrastrukturprojekt stoppas, menar Danielsson.

Söndag 8 december

Återigen slog hårt väder, snö i massor och besvärligt väglag till och orsakade över 200 händelserapporter till polisen i Östergötland. Värst var det i de västra och södra länsdelarna.

Måndag 9 december

Godistillverkaren Cloetta köper Alrifai Nutisal, tillverkare av torrostade nötter meddelar godisföretaget i ett pressmeddelande. Ovanpå det pris som betalas nu kan det komma en tilläggsköpeskilling 2016, baserat på resultatmål för Nutisal under 2016, som totalt kan komma att uppgå till 300 miljoner kronor.Nutisal har en årlig omsättning på cirka 200 miljoner kronor och har ett 60-tal anställda.