Nyhetsveckan i backspegeln Linköpings-Posten summerar vecka 44

Onsdag 30 oktober

Hudsjukdomen psoriasis uppmärksammades på den Internationella psoriasisdagen på ett flertal olika sätt i både länet och i kommunen. Linköpingsavdelningen av Psoriasisförbundet var på plats i Gränden och spred information om denna ”osynliga” sjukdom.

Torsdag 31 oktober

Hockeylegenden Sven Tumba tog initiativet till ungdomshockeyturneringen ”Tv-pucken” redan 1959 och nu i år och i den gångna veckan samlades spelare och ledare inför årets upplaga av den anrika tävlingen. I år hade Östergötland ett mycket bra lag och kom ända till semifinal.

Fredag 1 november

Åklagarkammaren i Linköping får en ny chef efter att den nuvarande chefen Ronny Tärning valt att trappa ner inför sin pension 2015. Anna Carlsson Lund heter den nya chefen som tillträder den 7 november. Hon kommer närmast från en tjänst som vice chefsåklagare i Nyköping.

Lördag 2 november

En 20-årig kvinna körde i hela 142 kilometer på Brokindsleden. Nu åtalas hon vid Tingsrätten i Linköping. På den aktuella sträckan får man köra 70 kilometer i timmen som snabbast. Polisen som stoppade henne tog hand om hennes körkort på ort och ställe. Nu anser åklagaren att hon även ska få 4 000 kronor i böter och Transportstyrelsen har beslutat att kvinnans körkort ska vara spärrat till och med den 22 december 2013. Själv brottet ägde rum den 22 juli i somras.

Söndag 3 november

Årets miljöår längs Göta kanal har gjort att fler träd än någonsin återplanterats. Över 120 nya träd får möjlighet att slå rot genom engagemanget från trädfaddrar, fritidsbåtar och AB Göta kanalbolag. Totalt planteras träd för mer än en kvarts miljon. Av de drygt 120 nya träd har över 50 personer blivit nya trädfaddrar och för varje såld kanalbiljett har 100 kronor oavkortat tillfallit Göta kanalbolags trädprojekt.

Måndag 4 november

Stökig helg för polisen. Som om det inte var nog med den tragiska händelsen i Ljungsbro så har det även varit väldigt stökigt i Linköping med flera stora slagsmål på Ågatan och även några bostadsinbrott. Bråken var så många och omfattanden att polisen fick tillkalla hjälp från intilliggande polisdistrikt.