Nyhetsveckan i backspegeln

Linköpings Posten summerar nyhetsflödet under vecka 45

Onsdag 6 november

Den 33-årige mannen som misstänkts för dubbelmordet häktades på sannolika skäl misstänkt för mord i två fall. Det beslöts även att han ska genomgå en paragraf 7 – undersökning vilket även brukar kallas för en liten sinnesundersökning.

Torsdag 7 november

Blixthalkan slog till man 60-årsåldern omkom i en seriekrock i höjd med Skeda Udde. Larm inkom till polis och räddningstjänst om en bilolycka med flera fordon inblandade klockan 05.20. Den vanligen ganska livligt trafikerade vägen fick hållas avstängd under drygt en timme då bärgningsarbetet var ganska komplicerat.

Fredag 8 november

Det går trögt med försäljningen av den konkursade Folkparken. Det berättade konkursförvaltaren Kristina Rågmark som säger sig vara lite förvånad att det inte är ett större intresse att förvärva den anrika och nyrenoverade anläggningen. Bud har inkommit men de är inte i paritet till de 24 miljoner som man vill ha för att det ska bli affär.

Lördag 9 november

Nu byggs det ett nytt musikhus istället för det nedlagda replokalkomplexet Bullerbyn i Tannefors. Nu sats det på Tornby och den gamla Linkopiabyggnaden där studieförbundet Sensus nu precis öppnat upp en våning men att det troligen kommer det att bli två vångingsplan till och då med studio och lokaler för DJ-verksamhet.

Söndag 10 november

Natten mellan lördag och söndag innebar en hel del arbete för polisen. Bland annat greps tre män efter att ha hoppat och klottrat på flera bilar som stod parkerade på Klostergatan i centrala Linköping.

Måndag 11 november

I måndags inleddes ett två dagar långt ambassadörsbesök av den brittiske ambassadören Paul Johnston. Värd för besöket är landshövding Elisabeth Nilsson och man besökte flera välkända Linköpingsföretag som Cleantech och Ruag. Sedan länge har Östergötland och Storbritannien ett väl utvecklat handelsutbyte.