• Om tre månader sparkar Bråvalla festival igång. Artistsläppen kommer en efter en. I dagarna släpptes ytterligare sju rockakter. Foto: Kajsa Nilsson

Nysläppta band till Bråvalla

Genom marsvädrets ljusgråa fasad skymtar festivalsommaren. Bråvalla är Östergötlands bidrag till musiksverige och i dagarna släpptes ytterligare sju akter till de tre dagarna i slutet av juni.
En rockliga av rang ansluter den redan gedigna lineupen. Backyard babies, Marmozets, Papa roach. Red Fang, Skindred, Sonic surf city och Stiftelsen ställer sig alla på Bråvallas scener helgen 25 till 27 juni.

Tid för comeback

Ett av de tunga släppen är svenska Backyard babies som inte har synts till under sin fem år långa paus men nu har de nytt material på gång och en hel drös med spelningar. Amerikanska Papa roach med sin 90-tals rock har 20 år på nacken som rockstjärnor och har utvecklats från tonårstilltalande punkrock till mer mogen heavy metal. I motsats till det tunga dyker Norrköpingsbandet Sonic surf city upp med sin gladlynta punkrock. De får sällskap av rockarna i Stiftelsen som levererar rockmusik på svenska och som dessutom är albumaktuella med ”Kom som du är”.

Ny som gammal

Brittiska alternativrockarna Marmozets är nya på stjärnhimlen, dock världsvana med en bakgrund från en rad festivalscener. Det är punkigt och musikaliskt riktigt. Amerikanska Red Fang har ingenting emot att ge sig på normkritisk musik. Det hör till samhällssynen och dessa rockbjörnar lyckas fullt ut.

Blandbandat

Skindred är bandet som blandar influenser från reggae, alternativrock och punk och tillåter sig till och med att blanda in snabba technotoner, dubstep och punk. De är gamla i gemet sedan bildandet 1998 och håller sig i en helt egen genre. Nu är det tre månader kvar innan Bråvalla kollar festivalbanden.