• Sedan några månader har HD 32 dubbelt så stor yta. Det gillar salongens fyra frisörer Cristina Gustavsson (sittande), Kia Allanzon, Lotta Frennesson och Emma Ahlström. Foto: Leif Larsson
  • Det finns mycket nytt hos HD 32. En detalj är denna hårtestapparat som mäter hårets styrka och sträckbarhet och gör det därmed lättare att behandla det på rätt sätt. Foto: Leif Larsson

Nystart hos salongen som vuxit

En av de senaste nya händelserna är att frisörsalongen blivit dubbelt så stor. Samtidigt har utbudet breddats. Frisörsalongen HD 32 har funnits på Nygatan i många år. Hela tiden så har nyheter poppat upp.

År 2009 blev Lotta Frennesson ny ägare och då fick salongen sitt nuvarande namn. I maj 2014 blev det ny ägarkonstellation då Emma Ahlström blev Lottas kompanjon.

– I oktober 2015 stängde vi salongen i 1,5 vecka, slog ut väggen till lokalen bredvid, där det innan var en skoaffär, och så blev salongen mer än dubbelt så stor. Från 45 kvadratmeter till 98, berättar Lotta.

Nya i gänget

När ytan fördubblades var det också naturligt att utöka verksamheten. Antalet frisörer - fyra - förblev detsamma, men andra aktörer kom in. I oktober förra året började Maria Hagberg, nagelskulptör och fransstylist. Vid årsskiftet var det dags för massören Charlotte Forslund att ingå i salongsgänget.

– Det blev en nystart och en nytändning med större lokal och mer verksamhet, påpekar Emma.

– Vi inspirerar och kompletterar varandra och kunderna är glada att vi nu också kan erbjuda behandlingar av naglar, fransar och massage, klargör Lotta.

Lotta, Emma, Cristina Gustavsson och Kia Allanzon är salongens frisörer. Men nu kan de bli fler.

– Vi har plats för en frisör till som kan hyra in sig, förtäljer Lotta.

Hårtest

Nymodigheterna tar inte slut med utbyggnaden. Schamponeringsavdelningen har stolar med inbyggd massage. Ett uppskattat inslag. Dessutom är frisörerna hårologer och hårologi betyder läran om håret. Inom hårologi-konceptet ingår ett test med en så kallad hårtestapparat.

– Maskinen testar hårets styrka och sträckbarhet. Med hjälp av uppgifterna kan varje kund få en skräddarsydd behandling med balsam och inpackning, upplyser Emma.

Till sist, hur kommer det då sig att ni skaffade dubbelt så stor salong?

– Det har varit en dröm i flera år att ha större, inte minst vid väntmöblerna och i schamponeringsdelen. Vi hade informerat hyresvärden om att vi ville utöka och när skoaffären försvann så dök chansen upp och då slog vi till, avrundar Lotta Frennesson som numera arbetar i en mer spaciös salong.