• Anna Hjertstedt är relativt nyvald ordförande i Företagarna. Foto: Irina Fallakha

Nytänk hos Företagarna

Vem blev Årets Företagare?

I den gångna veckan arrangerades Företagarna i Linköping sin årliga ceremoni på slottet. Då korade man Årets företagare för 2016. Vem det blev av de tre nominerade som fick ta emot det prestigefyllda priset var inte klart när tidningen gick i tryck.

Men vinnaren får hur som helst gå vidare till en regionfinal och eventuellt senare till en nationell final i november, för att tävla om Årets företagare i Sverige.

"Tävlingen"

Årets Företagare har pågått i över tjugo år och vinnaren ska ha visat prov att  vara extra kreativ, ta socialt ansvar och vara företagsam. Anna Hjertstedt, som är ordförande i Företagarna sedan två år tillbaka anser att utnämningen betyder väldigt mycket för det företag som tilldelas priset..

 – Vi har en jury som tar ut tre kandidater som går vidare till nomineringsutskottet  och senare blir en av dem utvald. Vi vet att vinnaren fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företag, säger Anna Hjertstedt,

– Året Företagare är naturligtvis en av våra höjdpunkter i verksamheten. Men annars jobbar vi mycket med ett nytt sätt att nätverka och i arbetsgrupper kring olika projekt