• Trots den stora renoveringen är personalen fortfarande den samma. Robin Johansson, Roger "Älgen" Mellerskog och Alexander Barhanko ser fram mot en ny tid på Texas Bar. Foto: Dennis Petersson
  • Med en egen öl-sort har de utökat budet ytterligare, och nu finns även drinkar, cider och mat. Foto: Dennis Petersson
  • Den gamla känslan finns kvar, med sportdetaljer på väggarna. Puben är fortfarande en mötesplats för supporterföreningen White Lions. Foto: Dennis Petersson
  • Stora förändringar har skett på Görans Dyks Gata i Linköping. Foto: Dennis Petersson

Nytt ansikte för lejonens pub

Det är här de vita lejonen håller till, mitt på Görans Dyks Gata, på en anrik pub, något stenkast från den vältrafikerade Sankt Larsgatan. I en herrans massa år gick mötesplatsen under det välkända namnet Royal Arms, men nu har en stor renovering genomförts, och ett nytt namn pryder numera skylten, nämligen Texas Bar.

För 22 år sedan öppnades dörrarna till puben Royal Arms i Linköping. Som en bakficka till restaurangen Normandie kom det att utvecklas till en betydelsefull sportbar, speciellt för LHC:s supporterförening White Lions. Det blev den självklara mötesplatsen, innan och efter match, och mängder av sportminnen sitter i de välkända väggarna. Nu har lokalen fått en totalrenovering, den första sedan starten, och besökarna möts av ett helt nytt namn, Texas Bar. 

– För personalen och gästerna behövdes en renovering. Det florerade många rykten om att verksamheten inte gick bra, men det kan jag dementera direkt, det var bara att glädjen hade försvunnit lite. Vi behövde verkligen något nytt, vi behövde ett lyft, och målet till en början var att behålla det gamla namnet, men sedan tog vi en ny riktning, säger Alexander Barhanko, som jobbat bakom bardisken i närmare åtta år, och fortsätter:

– Vi ville givetvis behålla våra gamla gäster, men det fanns ju alltid en rädsla, och en osäkerhet, om de verkligen skulle tycka om renoveringen, eller om vi gjorde något helt fel? När vi fick positiv respons var det en riktig lättnad.

Behålla samma känsla

Trots det helt nya ansiktet är det många detaljer som fortfarande finns kvar. Personalen är den samma, väggarna pryds av hockey- och fotbollsartiklar och den familjära stämningen är som tidigare dominant. Med restaurangen Texas Longhorn i förgrunden hoppas barägarna kunna erbjuda en helkväll som lockar alla.

– Vi har utökat vårt utbud vad gäller öl ytterligare, men nu har vi dessutom drinkar, cider och mat. Tidigare vågade tjejgäng knappt komma hit, och så vill man ju inte att det ska vara. Man vill ju att alla ska känna sig bekväma, och det är den känslan vi har försökt att skapa, säger Alexander Barhanko.

Locka nya gäster

Med den här nystarten hoppas personalen kunna locka nya gäster, samtidigt som de gamla får en ny upplevelse. 

– Vi känner stor glädje just nu, och vi ser fram emot en ny tid med nya minnen, men vi är inte klara än. Det finns alltid saker att göra, nu har vi fått möjlighet att lägga in vår egna nisch. Det kommer att hända småsaker även framöver, avslutar kollegorna Alexander Barhanko och Robin Johansson.