• Anni Onus trivs bra i de nyrenoverade lokalerna och kan nu erbjuda enklare operationer. Foto: Julia Kimell
  • De anonymiserande fönstrena får kunderna att känna sig bekvämare. Foto: Julia Kimell

Nytt namn på gammal klinik

Nyligen slog Atlaskliniken upp sina portar - på nytt. I och med namnbytet ville ägaren Anni Onus som varit i branschen i tio år betona det stabila och säkra i verksamheten. Hon och hennes kollega är hudterapeuter och sköter hårborttagningar och olika hudbehandlingar medan inhyrda läkare gör enklare operationer.

– Jag trivs otroligt bra här, och har fått god respons hittills. Det känns så bra med uppfräschningen och förstoringen av lokalerna som nu har en operationssal så vi kan erbjuda fler behandlingar. Det jag saknar, det vill jag hyra in, säger Anni Onus.

Några av de nya behandlingarna är den så kallade vampyrmetoden, fettransplantationerna, samt ögonlocksoperationer och fettsugning.

– Hit kommer även de som har problem med åderbrock och blodkärl. Vi har en kärlkirurg som har hand om dessa, säger hon och berättar att det hon har mest erfarenhet av är hårborttagning med laser, och tandblekning och borttagning av tatueringar.

Hon påpekar att de inhyrda läkarna har jobbat med kirurgi i över femton år och är specialister på sina områden. Allt för att det ska kunna kännas så tryggt som möjligt.

Nya säkra apparater

Under de tio åren Anni Onus har varit i branschen har mycket hänt på teknikfronten.

Som exempel har hon uppgraderat IPL-maskinen så fort det kommit en bättre som är värd att satsa på, för att alltid ligga i framkant.

– Hårborttagning kommer jag aldrig att sluta med. Det är så skönt att se resultatet av sådana behandlingar, speciellt när patienten lidit av oönskad hårväxt innan.

Alla de produkter som säljs testar och kvalitetssäkrar Anni själv. Hon vill helhjärtat kunna sälja sådant hon själv är säker på.

– Jag gillar att forska fram vilken produkt och leverantör som är den bästa och se historien bakåt.

Grekiska gudar

Atlaskliniken kändes som ett givet namn för Anni som har en förkärlek för grekisk mytologi.

– Jag har valt namnet Atlaskliniken med omsorg. Jag bara älskar de där grekiska namnen.

Framöver hoppas hon på att få landstingsavtal så de med problem kan bli remitterade hit, en process som kan ta flera år.