Nytt överfallsrån i Tannefors

20-åring knivskuren i magen

I lördags skedde ännu ett rån i Tannefors och även denna gång i närheten av slussarna. Denna gång var det en nyinflyttad man i 20 års ålder som blev av med en större summa kontanter och sin mobiltelefon men han blev även knivskuren. Mannen blev dock inte allvarligt skadad.
Det var i lördags, den 18 april, som en yngre och nyinflyttad man befann sig på fel ställe och vid fel tillfälle.

– Mannen, som är 20-års ålder, kom och gick på Östra Strandpromenaden nere vid Stångån, då han stöter ihop med två män som såg ut att vara i 20 – årsåldern och en av dem med, så kallade, rastaflätor, eller dreadlocks, som det också heter, säger polisens utredningsbefäl, Mikael Persson och fortsätter:

Knivskuren

– Att målsäganden sedan blivit knivskuren i magen kan låta värre än värre än vad det är och det handlar nog mera om att han blev rispad i magen. 

Han fick inte heller några skador och kunde lämna sjukhuset efter att ha blivit omplåstrad av personalen. Det var även personal på sjukhuset som larmade polisen så det var på så sätt det här uppdagades för oss. Mannen säger att han blivit av med 4 500 kronor i kontanter och sedan sin mobiltelefon.

– Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett något i det aktuella området och då runt klockan halv tolv under lördagskvällen. Det kan röra sig om vad som helst och vilken typ av iakttagelser som helst, avslutar Mikael Persson som även berättar att polisen rubricerar det inträffade som antigen grov misshandel eller rån. Att det här överfallet och rånet skulle ha med det som hände för snart två veckor sedan är inte troligt då en av de inblandade just nu sitter i fängsligt förvar.