• En ny restaurang i C-huset igen. Foto: Tommy Pettersson
  • Foto: Tommy Pettersson

Nytt restaurangkoncept på Campus Valla

Linköpings universitet växer explosionsartat och en helt ny ”stad” har etablerat sig i Valla. Vem kunde tro det på 1960- och 70 talet när endast två magra byggnader inrymde den tekniska högskolan.

I den nya staden finns det mesta man kan önska sig när man behöver koppla av från studierna. Det finns anläggningar för rekreation, nöjen och inte minst för magen. I forna tider vandrade studenterna till en större intern anläggning där man kunde välja bland ett par maträtter. Ville man ha sig något annat fick man ta cykeln ner till centrum. Men det behövs inte längre för nu är utbudet betydligt större för de dryga 27 000 studenterna, 1 300 doktoranderna och 4 00 anställda uppe i Campusområdet.

Bandklippning

Efter ombyggnationen av butiken Amigo och invigningen av kaféet Moccado kompletteras nu matutbudet för studenter, anställda och besökare på Campus Valla i Linköping med en ny restaurang i C-huset; Carlson's Barbeque. Med den nya restaurangetableringen tar man ytterligare ett steg mot ett 24-timmarscampus.

Fredagen den 21:e mars invigdes den nya restaurangen med bandklippning av Kent Waltersson, universitetsdirektör Linköpings universitet, Anders Nilsson, fastighetschef Akademiska Hus region Öst, och Jonas Siljhammar, vd Compass Group.

Dygnet runt

Med planerade generösa öppettider i framtiden är restaurang Carlson's Barbeque:s öppnande något som går helt i linje med Linköpings universitets och Akademiska Hus planer på att utveckla Campus Valla till ett 24-timmarscampus. God tillgång till restauranger, caféer och butiker inom universitetsområdet är en del av den service som gör campus blir en attraktiv plats för universitetets anställda och studenter dygnet runt.

– Med tillskott som detta på Campus Valla utvecklar vi inte bara lärmiljöerna utan skapar också viktiga mötesplatser som bidrar till en attraktiv arbetsplats att både studera och verka i, säger Anders Nilsson, fastighetschef Akademiska Hus Region Öst.

Den nya restaurangen, som kommer att servera en blandad meny med bland annat grillade hamburgare, sallader och frozen yoghurt, har ett sextiotal platser inomhus och lika många på uteserveringen. Sammanlagt räknar man med att servera runt 400 gäster om dagen.