• Wendy Vu och Yen Vu är glada över att deras salong Euro Nails är igång. Foto: Dennis Petersson
  • Androw Patrous tror på det nya samarbetet. Foto: Dennis Petersson

Nytt skönhetsvårdsteam i Ryd

I Ryd Centrum finns flera företag under samma tak, men bara två av dem är aktiva inom samma väggar. Den etablerade frisersalongen Barbis har nyligen fått sällskap av Euro Nails och tillsammans utgör de numera ett komplett skönhetsvårdsteam.

"Vi ska jobba som ett lag, vi ska rekommendera varandra för nya kunder och utvecklas till en komplett salong". Framtidsplanerna är ljusa, i alla fall om du frågar Androw Patrous som tog över den etablerade frisersalongen "Barbis Klippotek och Sol" i Ryd Centrum i början av oktober. Samarbetet med det nystartade företaget Euro Nails ska locka fler kunder genom ett bredare utbud.

– Den första tiden har faktiskt varit lite tuff. Vi har aldrig drivit företag tidigare så vi visste inte riktigt hur vi skulle gå till väga, men nu har verksamheten kommit igång och vi vill att kundkretsen ska fortsätta att växa, säger Wendy Vu, som tillsammans med sin bror Dinh Vu, startade Euro Nails för lite mer än en månad sedan. 

Tog chansen

Syskonen kom från Vietnam till Sverige för elva år sedan och av en slump började Wendy att jobba som tolk vid en skönhetssalong i Tranås. När de fick reda på möjligheten att öppna något eget i Ryd tog de chansen direkt och nu erbjuder de manikyr, pedikyr, nagelförlängning och fransförlängning i det välbesökta centrumet.

– Det här med nagelvård har blivit väldigt populärt de senaste åren. Nu finns det flera salonger i varje stad, det fanns det inte innan, och jag tror att den trenden kommer att fortsätta, säger Wendy Vu och avslutar:

– Det är naglarna som gör tjejen, och har man gjort det en gång vill man aldrig mer vara utan. Det viktigaste är att sätta kunde i centrum och det roligaste är att se dem nöjda.