• Zoë Wyon och Ronaldo Dias. Foto: Cissi Säfström
  • Slöjdsalen används av Hemslöjden resten av året, men får nu ställa upp för besökarna vid dåligt väder. Foto: Cissi Säfström
  • Annica Frediksson-Forssén, Philip Dias Schultzberg, Zoë Wyon, Ronaldo Dias och Elisabeth Land testade att fika på det nya caféet. Foto: Cissi Säfström

Nytt sommarcafé i Linköping

Fika, lättare lunch och en fin stämning är några av de saker som Linköpings senaste sommarcafé har att erbjuda.

I början av denna vecka öppnades det nya sommarcaféet på Hemslöjden i Östergötlands innergård. Arrangemanget med caféet är ett samarbete mellan Hemslöjden i Östergötland och Ronaldo’s stenungsbageri och konditori.

– Borgmästaren frågade om vi var intresserade och vi tyckte det lät som en trevlig idé, varför inte tänkte vi, säger Ronaldo Dias, ägare till Ronaldo’s stenungsbageri och konditori.

Fika i alla väder

Caféet når man antingen direkt från den lilla kullerstensgatan utanför eller genom att gå in i hemslöjdsbutiken och sedan vidare in på innergården. Vid fint väder kommer caféet att hålla till utomhus, men vid sämre väder finns möjligheten att flytta in verksamheten i slöjdsalen som ligger i anslutning till gården. Det som kunderna kommer att välja mellan är framförallt fikabröd med kakor och bullar, men även lättare luncher i form av färdiga, enklare smörgåsar.

Förhoppningar om framtiden

Det blir första året som caféet anordnas, men det kommer högst troligt att fortsätta även nästa år. Vem det är som då kommer att samarbeta med Hemslöjden i Östergötland är ännu inte fastställt.

– Vi tar ett år i taget, funkar det bra så varför inte. Vi vill prova och hoppas att det blir något positivt, säger Ronaldo Dias.

Förhoppningen är att turister och Linköpingsbor ska hitta Hemslöjden och sedan även passa på att fika när de är där. Än är det svårt att säga hur det kommer att gå, men Ronaldo har en bild av hur en bra dag på caféet kan se ut.

– En vacker fin dag med mycket glada kunder som får sitta på den här fina innergården och njuta av det fina vädret, säger Ronaldo Dias.

Caféet kommer att ha öppet måndag till lördag mellan klockan 11 och 15.